Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες μυκητολογικών και βακτηριολογικών ασθενειών

Σηψηρριζια - ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Η σηψιρριζία που προκαλείται από τον Armillaria mellea είναι συνήθης στα δασικά εδάφη, γι αυτό τον λόγο είναι σοβαρό πρόβληµα σε ελαιώνες που έχουν εγκατασταθεί σε πρόσφατα εκχερσωµένα εδάφη. Είναι γνωστη µε πολλά ονόµατα οπός “Armillaria root rot”, “mushroom root rot”, “crow rot”.
Η ανάπτυξή του ευνοείται απο την υψηλή υγρασία και από ανε­παρκή διαπερατότητα του εδάφους στο νερό, που εξασθενίζουν και νε­κρώνουν τις ρίζες, επί των οποίων εύκολα εγκαθίστανται αυτοί οι μύ­κητες.

Τα συμπτώματα στο υπέργειο μέρος των δέντρων δεν διαφέρουν πολύ από τις άλλες σηψιρριζίες, παρασιτικές ή όχι, αλλά η παρουσία μυκηλιακών πλεγμάτων (υφών) επι­τρέπει να διακρίνονται οι δύο αυτές σήψεις. Τα πλέγματα αυτά της Αr­millaria mellea παρατηρούνται επί των ριζών, κάτω από τη φλούδα, και παρουσιάζονται με ινώδη οψη, λευ­κού χρώματος.
Στη κατηγορία ανήκουν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί: Armillariella mellea,

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (μυκητοκτόνα ή βακτηριοκτόνα) για την αντιμετώπιση της ασθένιας, καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection