Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες μυκητολογικών και βακτηριολογικών ασθενειών

Κερκοσποριωση - ΚΑΡΟΤΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

ΜύκηταςCercospora carotae

Συμπτώματα: Eμφανίζονται καστανές κηλίδες κατά μήκος των περιθωρίων των φύλλων, συχνά αναγκάζουν τα φύλλα να καρουλιάσουν, σε συνθήκες υψηλής υγρασίας αναπτύσσεται πάνω τους γκριζωπή εξάνθηση. Τα συμπτώματα εμφανίζονται πρώτα στα παλαιά φύλλα, στη συνέχεια σε φύλλα νεότερης ηλικίας και τέλος επεκτείνονται στους μίσχους. Τα στίγματα στις άκρες των φύλλων είναι μικρά, σχεδόν κυκλικά, και μαύρα ή γκρι προς καφετιά με νεκρό κέντρο. Ένα χλωρό φωτοστέφανο αναπτύσσεται συχνά γύρω από αυτά τα στίγματα. Σε πολύ έντονες προσβολές μπορούν να εμφανιστούν στίγματα και στο ριζώδες μέρος του φυτού.

Πρόληψη: α) Καταστροφή των μολυσμένων φυτών, οργώνοντας το χωράφι, ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης αποσύνθεση. β) Αποφυγή μολυσμένου εδάφους για την παραγωγή ριζωδών λαχανικών (π.χ. 3ετής αμειψισπορά) γ) Χρήση ανθεκτικών ποικιλιών.

Αντιμετώπιση: α) Αφαιρούμε τα προσβεβλημένα φύλλα. β) Καταστρέφουμε τα υπολείμματα της καλλιέργειας γ) ψεκάσμός εγγεκριμενα σκευάσματα.

Στη κατηγορία ανήκουν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί: Cercospora carotae (PASS.) SOLHEIM,

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (μυκητοκτόνα ή βακτηριοκτόνα) για την αντιμετώπιση της ασθένιας, καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection