Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες μυκητολογικών και βακτηριολογικών ασθενειών

Περονοσπορος - ΣΚΟΡΔΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Τα σκόρδα προσβάλλονται από τα γένη περονόσπορου Peronospora destractor και Peronospora schleideni

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ:
Ο μύκητας προσβάλλει τα φύλλα, τα στελέχη και τους βολβούς. Τα φυτά παρουσιάζουν παραμορφωμένο φύλλωμα ανοικτού πρασίνου χρώματος μέχρι κίτρινου, με διάσπαρτες χλωρωτικές τεφροπράσινες ή υπόλευκες κηλιδώσεις ή ραβδώσεις, οι οποίες αργότερα καλύπτονται από τεφρώδη εξανθηση (σποριάγγεια).Τα προσβεβλημένα φύλλα ξεραίνονται από την κορυφή προς την βάση.

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:
Ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη της ασθένειας είναι οι δροσερές και υγρές νύχτες με μετρίως θερμές και νεφοσκεπείς ημέρες, υψηλή σχετική υγρασία 70-90% και θερμοκρασίες από 4-25 C (με άριστη τους 10-13 C). Η ανάπτυξη των σπορίων του παθογόνου γίνεται παρουσία νερού (βροχής ή δρόσου). Σε τέτοιες καιρικές συνθήκες καλό είναι να γίνονται προληπτικές εφαρμογές σκευασμάτων, σε συνεννόηση πάντα με τον επιβλέποντα γεωπόνο.

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ:
Α) Καλλιεργητικά μέτρα: Καλλιέργεια σε χωράφια που στραγγίζουν καλά. Φύτευση υγιούς πολ/κού υλικού. Εφαρμογή αμειψισποράς. Καταστροφή των υπολειμμάτων της καλλιέργειας.
Β) Χημική καταπολέμηση: Συνιστάται να γίνει ψεκασμός των καλλιεργειών σκόρδου με εγκεκριμένα για την καλλιέργεια και εκλεκτικά για τον περονόσπορο μυκητοκτόνα.
Στη κατηγορία ανήκουν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί: Alternaria porri (ELLIS) CIF., Peronospora destructor,

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (μυκητοκτόνα ή βακτηριοκτόνα) για την αντιμετώπιση της ασθένιας, καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection