Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες μυκητολογικών και βακτηριολογικών ασθενειών

Κορυνεο / Πολυστιγματωση - ΒΕΡΙΚΟΚΙΑ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Στα φυτώρια και στις νέες φυτείες, ο μύκητας μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερες ζημιές στους βλαστούς και τα φύλλα, ενώ σε φυτείες που ήδη παράγουν προκαλούν κυρίως παραμόρφωση του καρπού. Τα προβλήματα είναι σοβαρότερα σε υγρά εδάφη με βροχές όπου ο μύκητας παραμένει ενεργός ακόμα και κατά τη διάρκεια ενός ήπιου χειμώνα.
 
Συμπτώματα: Λεπτά, στρογγυλά στίγματα, κίτρινα στο μέσο και πορφυρά στην περιφέρεια, εμφανίζονται στα νεαρά φύλλα. Οι άκρες γίνονται καφέ και σχηματίζεται ένα στρώμα που διαχωρίζει τους ιστούς. Αργότερα το μέσο των στιγμάτων ξεραίνεται. Στους βλαστούς και τα κλαδάκια εμφανίζονται γκριζο-καφέ ελλειψοειδή στίγματα, με μέγεθος 5-10 χιλ. Ο μύκητας μπορεί να θίξει και τα μπουμπούκια, οπότε στη βάση τους εμφανίζεται μια σταγόνα μελίτωμα.
 
Σε οπωρώνες που παρουσίασαν προσβολές τα προηγούμενα έτη, καλό ειναι γίνετε προληπτική επέμβαση λίγο πριν τη διόγκωση των οφθαλμών (στάδια Α έως και Β). Η επιτυχία της επέμβασης εξαρτάται κατά πολύ από τον κατάλληλο χρόνο επέμβασης.
Στη κατηγορία ανήκουν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί: Stigmina carpophila,

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (μυκητοκτόνα ή βακτηριοκτόνα) για την αντιμετώπιση της ασθένιας, καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection