Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες μυκητολογικών και βακτηριολογικών ασθενειών

Ανθρακωση - ΠΑΤΑΤΕΣ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Ανθράκωση (Colletotrichum coccodes): Ο μύκητας μπορεί να προκαλέσει σοβαρές απώλειες στην παραγωγή σε ζεστά έτη  επειδή είναι μια ασθένεια που προκαλεί χαρακτηριστική αδυναμία στα φυτά. Το παθογόνο συμπαθεί τη ζέστη μεταξύ 25 και 30ºC.  Φυτά στρεσαρισμένα με μειωμένη ευρωστία, προσβάλλονται από τα μυκήλια. Αναπαραγωγικές υφές και σκληρώτια αναπτύσσονται στους καταστρεμμένους στόλωνες και στη βάση των ξηρών στελεχών.

Συμπτώματα: Το καλοκαίρι τα φύλλα είναι κίτρινα και σαπίζουν. Ο μύκητας δεν μολύνει ποτέ τα φύλλα, αλλά τα συμπτώματα προκαλούνται από τη ζημιά στη ρίζα και τον στόλωνα. Οι στόλωνες και οι ρίζες ξηραίνονται, και ο μύκητας μπορεί να προκαλέσει νεκρωτικές κηλίδες στην επιδερμίδα.
Οι κόνδυλοι δίνουν μία αίσθηση κόμμεος στην αφή. Στο στόλωνα υπάρχει ένας χαρακτηριστικός ιώδης-βυσσινή χρωματισμός και ο στόλωνας δεν διακρίνεται από τον κόνδυλο.  Στο στόλωνα ή μερικές φορές στη βάση του στελέχους υπάρχουν μεγαλύτερες καστανές κηλίδες με πολλά μικρά μαύρα στίγματα. Αυτά αποτελούν τις αναπαραγωγικές μονάδες του μύκητα.
Η σήψη μπορεί να μπερδευτεί με αυτή που προκαλείται από άλλα παθογόνα, αλλά ο μύκητας ανιχνεύεται και αναγνωρίζεται εύκολα από τον βυσσινή χρωματισμό του στόλωνα.

Έλεγχος:
Σημαντικά είναι η καλή θρέψη και άρδευση  και η αποφυγή της μείωσης της ευρωστίας των φυτών. Πρέπει να εφαρμόζεται μακρά περίοδος αμειψισποράς μετά από σοβαρές ζημιές.
Στη κατηγορία ανήκουν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί: Colletotrichum coccodes,

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (μυκητοκτόνα ή βακτηριοκτόνα) για την αντιμετώπιση της ασθένιας, καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection