Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες μυκητολογικών και βακτηριολογικών ασθενειών

Ανθρακωση - ΚΕΡΑΣΙΑ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Η αντιμετώπιση των ασθενειών που προκαλούν πρόωρη αποφύλλωση των δέντρων κερασιάς συμβάλλει στην ομαλή ξυλοποίηση των ετησίων βλαστών, στην αντοχή τους στους παγετούς και εξασφαλίζει την ομαλή συνέχεια της καλλιέργειας.
Χαρακτηριστικό σύμπτωμα προσβολής από ανθράκνωση είναι φύλλα που κάμπτονται προς τα κάτω, ξηραίνονται και παραμένουν στο δέντρο και το χειμώνα.
Για τον έλεγχο της ανθράκνωσης (Gnomonia erythrostoma) και κυλινδροσπόριο (Cylindrosporium padi) συνίσταται η εφαρμογή χαλκούχων σκευασμάτων να γίνεται πριν την έκπτυξη των οφθαλμών (Στάδιο Α) της κερασιάς.
Σε περιπτώσεις εκτεταμένου προβλήματος και μόνο όπου υπήρχε ιστορικό προσβολής, συνιστάται να γίνεται εφαρμογή στο στάδιο «πτώση κάλυκα-I» με κατάλληλο μυκητοκτόνο σκεύασμα, σε συνδυασμό με την καταπολέμηση της μονίλιας και του ωιδίου.

Στη κατηγορία ανήκουν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί: Colletotrichum spp.,

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (μυκητοκτόνα ή βακτηριοκτόνα) για την αντιμετώπιση της ασθένιας, καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection