Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες μυκητολογικών και βακτηριολογικών ασθενειών

Ανθρακωση - ΑΜΠΕΛΙ: Ποικιλια Σουλτανινα

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Ανθράκωση Elsinoe ampelina (Ascomycotina, Dothideales, Elsinoaceae)

Συχνότητα και σπουδαιότητα: Η ασθένεια υπονομεύει την ποσότητα και την ποιότητα του καρπού και αποδυναμώνει το κρασί. Αν εγκατασταθεί σ'ένα αμπέλι, μπορεί να το καταστρέψει ολοσχερώς.

Συμπτώματα: Ολα τα χυμώδη μέρη του φυτού, συμεριλαμβανομένων των μίσχων των καρπών, φύλλων, ελίκων, νεαρών βλαστών και καρπών ενδέχεται να προσβληθούν απ'αυτό το μύκητα, όμως, συνηθέστερες και πλέον διακριτές είναι οι βλάβες στους βλαστούς και τους καρπούς. Τα προσβεβλημένα φυτά παρουσιάζουν ανεπαρκή ανάπτυξη και μαρασμό των νεαρών βλαστών, αλλοίωση των πιο μεγάλων σε ηλικία βλαστών και απώλεια των καρπών. Αρχίζοντας από την ανθοφορία, τα φυτά είναι ευάλωτα όσο σχηματίζονται οι χυμώδεις πράσινοι ιστοί.Οι βλάβες στα φύλλα είναι συνήθως κυκλικές με σκούρο καφέ πλαίσιο, ωχρό κέντρο και τριγυρισμένες από ένα ανοιχτοπράσινο στεφάνι.

Αντιμετώπιση: Σημαντικότατο ρόλο παίζει η εξυγίανση. Πρέπει να κλαδεύουμε ή να καταστρέφουμε τα ασθενή μέρη των φυτών στην περίοδο της ύπνωσης. Αυτό συμπεριλαμβάνει τους μολυσμένους βλαστούς, τους μίσχους των τσαμπιών και τις ρόγες.

Την αντιμετώπιση της ασθένειας μπορεί να ενισχύσει και ο έλεγχος των κορυφών του αμπελιού. Η βελτίωση της κυκλοφορίας του αέρα. Αυτές οι μέθοδοι συμπεριλαμβάνουν την επιλογή του κατάλληλου συστήματος κατεύθυνσης, τοποθέτησης βλαστών και απομάκρυνσης φύλλων. Οταν εγκατασταθεί η ασθένεια στη διάρκεια της αναπτυξιακής περιόδου, είναι δύσκολο να ελεγχθεί. Ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος να αντιμετωπισθεί ειναι ο ψεκασμος λίγο πριν ανοίξουν τα μπουμπούκια, στη διάρκεια της χειμέριας νάρκης, και στη συνέχεια δια της εφαρμογής στο φύλλωμα κατά τη διάρκεια της αναπτυξιακής περιόδου. Οι ψεκασμοί πρέπει να γίνονται με εγκεκριμένα σκευάσματα, και εφαρμόζοντας της οδηγίες χρήσης του εκάστοτε σκευάσματος.
Στη κατηγορία ανήκουν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί: Elsinoe ampelina,

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (μυκητοκτόνα ή βακτηριοκτόνα) για την αντιμετώπιση της ασθένιας, καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection