Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες μυκητολογικών και βακτηριολογικών ασθενειών

Βερτισιλλιωση (Αδρομυκωσεις) - ΦΡΑΟΥΛΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Verticillium dahliae: Η Ασθενεία είναι περισσότερο κυρίαρχη και καταστρεπτική σε αρδευόμενες κα ημίξηρες περιοχές. Έχει ένα ευρύ φάσμα ξενιστών και παραμένει για μακρά περίοδο στο έδαφος.

Συμπτώματα: Τα Εξωτερικά φύλλα αποκτούν ενδονεύριες και περιφερειακές μαυρώσεις και τελικά νέκρωση. Τα Εσωτερικά φύλλα τείνουν να παραμένουν πράσινα και σε σπαργή μέχρι να νεκρωθεί το φυτό. Τα φύλλα μαραίνονται, τα περιθώρια καθώς και περιοχές μεταξύ των νεύρων στεγνώνουν. Η προσβληθείσα επιφάνεια γίνεται σκούρα καφέ. Το φυτό σχηματίζει λίγα ή καθόλου φύλλα. 
Τα αρχικά συμπτώματα φαίνονται ταχύτατα την Άνοιξη και σε περιόδους περιβαλλοντικού stress όπως ξαφνική άνοδο της θερμοκρασίας, υψηλή ένταση φωτός, ξηρασία κ.ά. Περισσότερο δριμεία είναι η επίδραση της ασθένειας σε φυτά που βρίσκονται σε καρποφορία. Το μόλυσμα διασπείρεται από φυτό σε φυτό με τις καλλιεργητικές εργασίες, από αγρό σε αγρό με το νερό η τον άνεμο και διευκολύνεται από τη γειτνίαση με καλλιέργειες ευαίσθητων στην ασθένεια φυτών (όπος η πατάτα, τομάτα, πιπερια, μελιτζάνα) ή ζιζανίων.

Αντιμετώπιση:
  α) Ισορροπημένη λίπανση και αποφυγή εφαρμογής αυξημένων ποσοτήτων αζώτου και φωσφόρου.
  β)
 Χρησιμοποίηση ανθεκτικών ποικιλιών και υβριδίων.
  γ) Ηλιοαπολύμανση,
  δ) Απομάκρυνση και καταστροφή υπολειμμάτων με φωτιά
  ε)
 Χρησιμοποίηση μη αλατούχου νερού άρδευσης (μειώνει η καταστρέφει την ανθεκτικότητα ποικιλιών και υβριδίων).
 
Στη κατηγορία ανήκουν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί: Verticillium spp.,

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (μυκητοκτόνα ή βακτηριοκτόνα) για την αντιμετώπιση της ασθένιας, καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection