Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες μυκητολογικών και βακτηριολογικών ασθενειών

Πυθιο - ΠΕΠΟΝΙΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Προσβολή λαιμού, ριζών και καρπών: Πρόκειται για ασθένειες που οφείλονται στους ωομύκητες του γένους Pythium και Phytophtora και προσβάλλουν ρίζες, λαιμό και καρπούς Στους καρπούς συνεχίζει και μετασυλλεκτικά.

Το κύριο σύμπτωμα είναι η καστανή σήψη. Οι ιστοί γίνονται μαλακοί και τελικά συρρικνώνονται. Τα προσβεβλημένα φυτά μαραίνονται σταδιακά ή απότομα. Στους προσβεβλημένους ιστούς σε συνθήκες υψηλής υγρασίας εμφανίζεται βαμβακώδης εξάνθηση. Οι ίδιοι μύκητες προκαλούν επίσης τήξη σπορόφυτων. Η ασθένεια ευνοείται από υψηλή εδαφική υγρασία και θερμοκρασίες 18 - 30 °C Γενικά η υγρασία χρειάζεται και για το σχηματισμό σπορίων και για τις μολύνσεις.

Μεταφορά-Διατήρηση: Με το έδαφος, το νερό και τον σπόρο.

Καλλιεργητικά μέτρα: 
  α) Χρήση υγιών σπορόφυτων και υποστρωμάτων σποράς. 
  β)
 Άμεση απομάκρυνση και καταστροφή των προσβεβλημένων φυτών. 
  γ) Αποφυγή υπερβολικής υγρασίας. 
  δ) Χρήση ανθεκτικών υποκειμένων. 
  ε) Χρήση εδαφοβελτιωτικών, κόμποστ και άλλων προϊόντων, μετά από ανάλυση εδάφους και πάντα σε συνεννόηση με τον Γεωπόνο-Σύμβουλο. 
στ) Ηλιοαπολύμανση. 
  ζ) Αποφυγή μεταφοράς χώματος από ύποπτα σε καθαρά σημεία κατά τη διάρκεια των εργασιών με τα παπούτσια και τα χρησιμοποιούμενα εργαλεία.   η) Χημική καταπολέμηση.
Στη κατηγορία ανήκουν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί: Pythium aphanidermatum, Pythium spp.,

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (μυκητοκτόνα ή βακτηριοκτόνα) για την αντιμετώπιση της ασθένιας, καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection