Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

FANDANGO 200 EC

fluoxastrobin 10% / prothioconazole 10%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 80.96%


Οδηγίες εφαρμογής για ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του FANDANGO 200 EC για χρηση σε ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Το Fandango 200 EC είναι μυκητοκτόνο με βάση τις δραστικές ουσίες fluoxastrobin και prothioconazole. Εφαρμόζεται εναντίον του περονόσπορου και του στεμφύλιου στο κρεμμύδι. Η δραστική ουσία fluoxastrobin είναι συνθετικό παράγωγο των φυσικών στρομπιλουρινών. Εμφανίζει κυρίως προληπτική αλλά και θεραπευτική δράση, ενώ παρουσιάζει επιπλέον μερική διελασματική δράση. Σε βιοχημικό επίπεδο δρα παρεμποδίζοντας τη μιτοχονδριακή αναπνοή των μυκήτων στη θέση Qo του συμπλόκου ΙΙΙ του κυτοχρώματος bc 1 (Ομάδα Qols, υποομάδα oximinoacetates). Το prothioconazole είναι διασυστηματικό μυκητοκτόνο της ομάδας των DMIs, (υποομάδα triazolinthiones), με προληπτική, θεραπευτική και εξοντωτική δράση σε ευρύ φάσμα μυκήτων (Βασιδιομύκητες, Ασκομύκητες, Δευτερομύκητες). Σε βιοχημικό επίπεδο δρά παρεμποδίζοντας τη βιοσύνθεση εργοστερόλης στη θέση της απομεθυλίωσης του C-14 (Demethylation Inhibitors- DMIs). Το prothioconazole παρέχει προστασία πριν και μετά την μόλυνση του φυτού από το παθογόνο. Απορροφάται γρήγορα από τους ιστούς του φυτού και μετακινείται στο φυτό μέσω των αγγείων του ξύλου (ακροπέταλη διασυστηματική κίνηση) προς τα νεαρά αναπτυσσόμενα όργανα.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος.
Προληπτική χρήση στην περίπτωση που αναμένεται ταυτόχρονη προσβολή από περονόσπορο και στεμφύλιο.
Διαχείριση Ανθεκτικότητας
Για την αποφυγή εμφάνισης ανθεκτικότητας:
1. Συνιστάται η εναλλαγή του σκευάσματος με μυκητοκτόνα με διαφορετικό μηχανισμό δράσης.
2. Το σκεύασμα να εφαρμόζεται προληπτικά ή μόλις εμφανιστεί η ασθένεια. Το σκεύασμα να εφαρμόζεται στα συνιστώμενα στάδια ανάπτυξης της καλλιέργειας.
3. Να διενεργείται συστηματικός έλεγχος των πληθυσμών ώστε να εντοπιστεί έγκαιρα ενδεχόμενη ανάπτυξης ανθεκτικότητας.

Χρησιμοποιείστε το Fandango 200 EC μόνο σε κρεμμύδια τα οποία πρόκειται να συγκομιστούν μηχανικά.

Να μην χρησιμοποιείται σε καλλιέργειες κρεμμυδιού που προορίζονται για βιομηχανική χρήση.
Να αποφεύγεται η επανείσοδος των ανθρώπων στην καλλιέργεια μέχρι να στεγνώσει τελείως το ψεκαστικό υγρό.
Συνθήκες εφαρμογής: Προληπτική χρήση στην περίπτωση που αναμένεται ταυτόχρονη προσβολή από περονόσπορο και στεμφύλιο. Διαχείριση Ανθεκτικότητας Για την αποφυγή εμφάνισης ανθεκτικότητας: 1. Συνιστάται η εναλλαγή του σκευάσματος με μυκητοκτόνα με διαφορετικό μηχανισμό δράσης. 2. Το σκεύασμα να εφαρμόζεται προληπτικά ή μόλις εμφανιστεί η ασθένεια. Το σκεύασμα να εφαρμόζεται στα συνιστώμενα στάδια ανάπτυξης της καλλιέργειας. 3. Να διενεργείται συστηματικός έλεγχος των πληθυσμών ώστε να εντοπιστεί έγκαιρα ενδεχόμενη ανάπτυξης ανθεκτικότητας. Χρησιμοποιείστε το Fandango 200 EC μόνο σε κρεμμύδια τα οποία πρόκειται να συγκομιστούν μηχανικά. Να μην χρησιμοποιείται σε καλλιέργειες κρεμμυδιού που προορίζονται για βιομηχανική χρήση. Να αποφεύγεται η επανείσοδος των ανθρώπων στην καλλιέργεια μέχρι να στεγνώσει τελείως το ψεκαστικό υγρό.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του μυκητοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 15/06/2026
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS05+GHS07+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
Bayer S.A.S., Division Crop Science, Environmental Science
16, rue Jean-Marie Leclair, CP 90106
69266
Lyon Cedex 09
FRANCE
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
Bayer Ελλάς ΑΒΕΕ
Αγησιλάου 6-8, Μαρούσι
15123
ΑΘΗΝΑ
TEL: 210 6166000
e-mail: ioannis.tsoutsanis@bayer.com