Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

LIZAR 50 SG

Tribenuron-methyl methyl 50%

Υδατοδιαλυτοί κόκκοι (SG) / Βοηθητικές ουσίες: 47.4%


Οδηγίες εφαρμογής για ΕΛΙΕΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΕΣ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του LIZAR 50 SG για χρηση σε ΕΛΙΕΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΕΣ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Το LIZAR 50 SG, είναι εκλεκτικό μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση πλατύφυλλων ζιζανίων στα σιτηρά (μαλακό και σκληρό σιτάρι, κριθάρι), ελιά και ηλίανθο. Tο tribenuron-methyl δρα διασυστηματικά, απορροφάται κυρίως από το φύλλωμα και δευτερευόντως από τη ρίζα των ζιζανίων, μετακινείται στα ακραία μεριστώματα, βλαστού και ρίζας και εμποδίζει την ανάπτυξή τους. Δρα ως παρεμποδιστής του ενζύμου συνθετάση του οξικογαλακτικού (ALS) με αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της βιοσύνθεσης των αμινοξέων.
Μέθοδος εφαρμογής: Μεταφυτρωτικός ψεκασμός φυλλώματος με πίεση 2-3 Αtm, υπό συνεχή ανάδευση, με τα συνήθη ψεκαστικά με 25-30 λίτρα ψεκαστικού υγρού ανά στρέμμα με μπεκ τύπου σκούπας. Βεβαιωθείτε ότι τα ψεκαστικά έχουν ρυθμιστεί σωστά πριν την εφαρμογή. συνιστάται η χρησιμοποίηση του μικρότερου όγκου νερού και στις περιπτώσεις που είναι αναγκαίο (όταν τα ζιζάνια θα έχουν αναπτυχθεί) να χρησιμοποιείται ο μεγαλύτερος όγκος νερού.
1.Στο σιτάρι (μαλακό και σκληρό) και στο κριθάρι για τα ζιζάνια μπιφόρα (Bifora radians), μικρόκαρπη κολλητσίδα (Galium spurium), μεγαλόκαρπη κολλητσίδα (Galium aparine), πολυκόμπι (Polygonum aviculare) και κίρσιο (Cirsium arvense) να χρησιμοποιείται η μεγαλύτερη δόση.
2.Στο σιτάρι (μαλακό και σκληρό) και στο κριθάρι η προσθήκη μη ιονιζόμενου επιφανειοδραστικού TREND 90 SL σε αναλογία 0.05% κατ’ όγκο είναι απαραίτητη για την καλύτερη δράση του σκευάσματος στα ζιζάνια ανθεμίδα (Anthemis arvensis), μπιφόρα (Bifora radians), μικρόκαρπη κολλητσίδα (Galium spurium), μεγαλόκαρπη κολλητσίδα (Galium aparine), κίρσιο (Cirsium arvense) και αγριόβικος (Vicia spp.).
3.Στην Ελιά η προσθήκη μη ιονιζόμενου επιφανειοδραστικού TREND 90 SL σε αναλογία 0.1% κατ’ όγκο είναι απαραίτητη για την καλύτερη δράση του σκευάσματος.
4.Στον Ηλίανθο η προσθήκη μη ιονιζόμενου επιφανειοδραστικού TREND 90 SL σε αναλογία 0.1% κατ’ όγκο ή CODACIDE στη δόση 125 κ.εκ/στρ είναι απαραίτητη για την καλύτερη δράση του σκευάσματος.
5.Η δόση είναι ανάλογη του σταδίου ανάπτυξης των ζιζανίων.
6.Υγρασία του εδάφους και ο ζεστός καιρός επιταχύνουν την δράση του ενώ μεγάλη ξηρασία και πολύ κρύο την επιβραδύνουν.
7. Δεν χρειάζεται επανάληψη του ψεκασμού αν βρέξει αφού περάσουν 2 ώρες από τον ψεκασμό.
8.Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα όταν ο ψεκασμός γίνεται νωρίς και τα ζιζάνια είναι μικρά και στο στάδιο της ζωηρής ανάπτυξής τους.
9.ΤΑ ΧΛΩΡΑ ΜΕΡΗ ΤΩΝ ΣΙΤΗΡΩΝ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΤΟ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ GRANSTAR 50 SG ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΑΝ ΖΩΟΤΡΟΦΗ Η ΓΙΑ ΝΟΜΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΤΟΥ ΣΠΟΡΟΥ.
Διαχείριση ανθεκτικότητας:
Να εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης ζιζανίων (μηχανική μέθοδος, καλλιεργητικά μέτρα κλπ) όπου αυτό είναι δυνατό και να γίνεται εναλλαγή ζιζανιοκτόνων με διαφορετικό τρόπο δράσης για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας.
Mη σπέρνετε ή φυτεύετε άλλη καλλιέργεια εκτός από σιτάρι ή κριθάρι πριν περάσουν 90 μέρες από την εφαρμογή του LIZAR 50 SG.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Στο σιτάρι (μαλακό και σκληρό) και στο κριθάρι για τα ζιζάνια μπιφόρα (Bifora radians), μικρόκαρπη κολλητσίδα (Galium spurium), μεγαλόκαρπη κολλητσίδα (Galium aparine), πολυκόμπι (Polygonum aviculare) και κίρσιο (Cirsium arvense) να χρησιμοποιείται η μεγαλύτερη δόση. 2.Στο σιτάρι (μαλακό και σκληρό) και στο κριθάρι η προσθήκη μη ιονιζόμενου επιφανειοδραστικού TREND 90 SL σε αναλογία 0.05% κατ’ όγκο είναι απαραίτητη για την καλύτερη δράση του σκευάσματος στα ζιζάνια ανθεμίδα (Anthemis arvensis), μπιφόρα (Bifora radians), μικρόκαρπη κολλητσίδα (Galium spurium), μεγαλόκαρπη κολλητσίδα (Galium aparine), κίρσιο (Cirsium arvense) και αγριόβικος (Vicia spp.). 3.Στην Ελιά η προσθήκη μη ιονιζόμενου επιφανειοδραστικού TREND 90 SL σε αναλογία 0.1% κατ’ όγκο είναι απαραίτητη για την καλύτερη δράση του σκευάσματος. 4.Στον Ηλίανθο η προσθήκη μη ιονιζόμενου επιφανειοδραστικού TREND 90 SL σε αναλογία 0.1% κατ’ όγκο ή CODACIDE στη δόση 125 κ.εκ/στρ είναι απαραίτητη για την καλύτερη δράση του σκευάσματος. 5.Η δόση είναι ανάλογη του σταδίου ανάπτυξης των ζιζανίων. 6.Υγρασία του εδάφους και ο ζεστός καιρός επιταχύνουν την δράση του ενώ μεγάλη ξηρασία και πολύ κρύο την επιβραδύνουν. 7. Δεν χρειάζεται επανάληψη του ψεκασμού αν βρέξει αφού περάσουν 2 ώρες από τον ψεκασμό. 8.Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα όταν ο ψεκασμός γίνεται νωρίς και τα ζιζάνια είναι μικρά και στο στάδιο της ζωηρής ανάπτυξής τους. 9.ΤΑ ΧΛΩΡΑ ΜΕΡΗ ΤΩΝ ΣΙΤΗΡΩΝ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΤΟ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ GRANSTAR 50 SG ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΑΝ ΖΩΟΤΡΟΦΗ Η ΓΙΑ ΝΟΜΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΤΟΥ ΣΠΟΡΟΥ. Διαχείριση ανθεκτικότητας: Να εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης ζιζανίων (μηχανική μέθοδος, καλλιεργητικά μέτρα κλπ) όπου αυτό είναι δυνατό και να γίνεται εναλλαγή ζιζανιοκτόνων με διαφορετικό τρόπο δράσης για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας. Mη σπέρνετε ή φυτεύετε άλλη καλλιέργεια εκτός από σιτάρι ή κριθάρι πριν περάσουν 90 μέρες από την εφαρμογή του LIZAR 50 SG.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση σύμφωνα με τον Κανονισμό 1107/2009
Λήξη έγκρισης: 31/10/2019
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09