Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

FALGRO 4 SL

Gibberellic acid 4%

Πυκνό Διάλυμα (SL) / Βοηθητικές ουσίες: 95.02%


Οδηγίες εφαρμογής για ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ:

Δόσεις σκευάσματος

25 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Φυτορρυθμιστική ουσία.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Φυτορρυθμιστική ουσία, προάγει την επιμήκυνση των κυττάρων και χρησιμοποιείται για αύξηση της καρπόδεσης, βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας της παραγωγής στις καλλιέργειες αμπέλι, εσπεριδοειδή, αχλαδιά και αγκινάρα.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος πλήρους κάλυψης μέχρι απορροής,
- Χρησιμοποιείτε μεγάλους όγκους νερού για να εξασφαλιστεί καλή κάλυψη της καλλιέργειας. Προσαρμόστε τον ψεκαστικό όγκο στο στάδιο ανάπτυξης και τον όγκο βλάστησης της καλλιέργειας.
- Για να εξασφαλίσετε καλλίτερη απορρόφηση και αυξημένη αποτελεσματικότητα του FALGRO 4 SL ψεκάστε κατά προτίμηση όταν η σχετική υγρασία είναι υψηλή (το πρωί ή το βράδυ). Μην ψεκάζετε φυτά που υποφέρουν από έλλειψη νερού.
- Μην αφήνετε το ψεκαστικό διάλυμα στον ψεκαστήρα για μεγάλο διάστημα (για παράδειγμα όταν διακόπτετε για φαγητό ή για την επόμενη ημέρα).
1) Εσπεριδοειδή:
Προσοχή: Όταν οι συνθήκες ανάπτυξης της καλλιέργειας δεν είναι ευνοϊκές η εφαρμογή γιββεριλλικού οξέος σε ορισμένες ποικιλίες εσπεριδοειδών όπως η Turkey Valencia και η Bhiahinnia Navel μπορεί να προκαλέσει φυτοτοξικότητα.
Για καλύτερη απορρόφηση του γιββεριλλικού οξέος, το pH του διαλύματος πρέπει να είναι 4-5.5
2) Αχλαδιά:
Καλή ανταπόκριση στο FALGRO 4SL μπορεί να επιτευχθεί σε ποικιλίες όπως: Louise Bonne d’Avranches, Buttira Giffard, Coscia, Gentilona, Passacrassane, Spadona, Spadoncina, Triumph of Vienna, William. FALGRO 4L δεν πρέπει να εφαρμόζεται στην ποικιλία Doyenné du Comice.
Προσοχή: Οι καλλιεργητικές πρακτικές (κυρίως κλάδεμα και έλεγχος ευρωστίας) και η λίπανση πρέπει να προσαρμόζονται ανάλογα με το προσδοκώμενο φορτίο των δένδρων σε καρπούς. Η χρήση του FALGRO 4SL σε υψηλές δόσεις μπορεί να αλλοιώσει την μορφή των καρπών (επιμήκυνση) και να ελαττώσει την άνθηση του επόμενου χρόνου.
3) Αμπέλι:
Στις οινοποιήσιμες ποικιλίες (Chardonnay, Picolit, Tocai, κλπ), η εφαρμογή FALGRO 4SL βελτιώνει το μήκος των βοτρύων με αποτέλεσμα να γίνονται λιγότερο συμπαγείς και να ελαττώνεται η πιθανότητα προσβολής από βοτρύτη (Botrytis cinerea).
Η χρήση του FALGRO 4SL σε μείγμα βυτίου με ένα προσκολλητικό βελτιώνει τη διείσδυση και την αποτελεσματικότητα του προϊόντος.
Προσοχή: Σε πολύ ευπαθείς ποικιλίες όπως η Riesling χρησιμοποιείστε το FALGRO 4SL σε μειωμένη δόση.
4) Αγκινάρα:
Προσοχή: Για να επωφεληθούμε από τα πλεονεκτήματα της χρήσης του FALGRO 4SL και να επιτευχθεί η επιδιωκόμενη αύξηση της παραγωγής πρέπει να αυξηθούν ανάλογα η λίπανση και η άρδευση. Υπάρχει πιθανότητα ανεπιθύμητων επιδράσεων στις ποικιλίες Romanesco & Spinoso.
Δεν θα πρέπει να εισέρχεστε στο πεδίο εφαρμογής μέχρι να στεγνώσει εντελώς το ψεκαστικό υγρό από τις επιφάνειες των φύλλων
Συνθήκες εφαρμογής: - Χρησιμοποιείτε μεγάλους όγκους νερού για να εξασφαλιστεί καλή κάλυψη της καλλιέργειας. Προσαρμόστε τον ψεκαστικό όγκο στο στάδιο ανάπτυξης και τον όγκο βλάστησης της καλλιέργειας. - Για να εξασφαλίσετε καλλίτερη απορρόφηση και αυξημένη αποτελεσματικότητα του FALGRO 4 SL ψεκάστε κατά προτίμηση όταν η σχετική υγρασία είναι υψηλή (το πρωί ή το βράδυ). Μην ψεκάζετε φυτά που υποφέρουν από έλλειψη νερού. - Μην αφήνετε το ψεκαστικό διάλυμα στον ψεκαστήρα για μεγάλο διάστημα (για παράδειγμα όταν διακόπτετε για φαγητό ή για την επόμενη ημέρα). 1) Εσπεριδοειδή: Προσοχή: Όταν οι συνθήκες ανάπτυξης της καλλιέργειας δεν είναι ευνοϊκές η εφαρμογή γιββεριλλικού οξέος σε ορισμένες ποικιλίες εσπεριδοειδών όπως η Turkey Valencia και η Bhiahinnia Navel μπορεί να προκαλέσει φυτοτοξικότητα. Για καλύτερη απορρόφηση του γιββεριλλικού οξέος, το pH του διαλύματος πρέπει να είναι 4-5.5 2) Αχλαδιά: Καλή ανταπόκριση στο FALGRO 4SL μπορεί να επιτευχθεί σε ποικιλίες όπως: Louise Bonne d’Avranches, Buttira Giffard, Coscia, Gentilona, Passacrassane, Spadona, Spadoncina, Triumph of Vienna, William. FALGRO 4L δεν πρέπει να εφαρμόζεται στην ποικιλία Doyenné du Comice. Προσοχή: Οι καλλιεργητικές πρακτικές (κυρίως κλάδεμα και έλεγχος ευρωστίας) και η λίπανση πρέπει να προσαρμόζονται ανάλογα με το προσδοκώμενο φορτίο των δένδρων σε καρπούς. Η χρήση του FALGRO 4SL σε υψηλές δόσεις μπορεί να αλλοιώσει την μορφή των καρπών (επιμήκυνση) και να ελαττώσει την άνθηση του επόμενου χρόνου. 3) Αμπέλι: Στις οινοποιήσιμες ποικιλίες (Chardonnay, Picolit, Tocai, κλπ), η εφαρμογή FALGRO 4SL βελτιώνει το μήκος των βοτρύων με αποτέλεσμα να γίνονται λιγότερο συμπαγείς και να ελαττώνεται η πιθανότητα προσβολής από βοτρύτη (Botrytis cinerea). Η χρήση του FALGRO 4SL σε μείγμα βυτίου με ένα προσκολλητικό βελτιώνει τη διείσδυση και την αποτελεσματικότητα του προϊόντος. Προσοχή: Σε πολύ ευπαθείς ποικιλίες όπως η Riesling χρησιμοποιείστε το FALGRO 4SL σε μειωμένη δόση. 4) Αγκινάρα: Προσοχή: Για να επωφεληθούμε από τα πλεονεκτήματα της χρήσης του FALGRO 4SL και να επιτευχθεί η επιδιωκόμενη αύξηση της παραγωγής πρέπει να αυξηθούν ανάλογα η λίπανση και η άρδευση. Υπάρχει πιθανότητα ανεπιθύμητων επιδράσεων στις ποικιλίες Romanesco & Spinoso. Δεν θα πρέπει να εισέρχεστε στο πεδίο εφαρμογής μέχρι να στεγνώσει εντελώς το ψεκαστικό υγρό από τις επιφάνειες των φύλλων

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα


Gibberellic acid:
Δεν συνδυάζεται με: λάδια, αλκαλικά μείγματα όπως ο βορδιγάλλειος πολτός, θειασβέστιο,
Δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν και μετά την εφαρμογή θερινού πολτού
Αν στην ετικέτα ή οι πίνακες συνδυαστικότητας δεν δίδονται πληροφορίες για τη συνδυαστικότητα, θα πρέπει να γίνεται δοκιµαστική ανάµειξη για να εξετασθεί τουλάχιστον η περίπτωση φυσικής ασυµβατότητας του συνδυασµού.
H προσθήκη των φυτοφαρμάκων με τη σειρά: WP, FL, WDG και EC ή S
Μέγιστα Επιτρεπτά Όρια Υπολειμμάτων (MRLs) του παραπάνω σκευάσματος για τη συγγεκριμένη καλλιεργεια
Δραστική ουσίαΕπεξήγησηΜέγ.Υπολειμματικότητα
Gibberellic acid (++)No MRL Required mg/kg

Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 31/08/2024
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS02+GHS07
Παρασκευάζεται από την:
Fine Agrochemicals Limited
Hill End House, Whittington
WR5 2RQ, UK
Worcester
United Kingdom
TEL: +44 (0) 1905361800
FAX: +44 (0) 1905 361810
e-mail: noraoc@fine.eu
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
ΦΙΛΟΚΡΟΠ Α.Ε
1o χλμ. Λεωφόρου Παιανίας–Μαρκοπούλου
19002
Παιανία
TEL: 211 7772111
e-mail: filokrop@gmail.com