Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

FOLPAN GOLD 45 WG

Folpet 42% / Metalaxyl-m 5%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 52.1%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΜΠΕΛΙ: Οινοποιήσιμες Ποικιλίες:

Δόσεις σκευάσματος

Περονόσπορος (Plasmopara viticola)
1000γραμμάρια στα 500 λίτρα ψεκ. υγρού
200γραμμάρια στα 100 λίτρα ψεκ. υγρού
30γραμμάρια στα 15 λίτρα ψεκ. υγρού
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Μύκητες,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 50 - 100 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 4
Mεσοδιάστηµα µεταξύ των εφαρµογών: 10 - 14 ηµέρες
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος
Τρόπος και χρόνος εφαρμογής: Ψεκασμοί φυλλώματος που ξεκινούν κατά την κρίσιμη, για την ανάπτυξη του περονόσπορου, περίοδο της άνθησης και εφόσον οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη της ασθένειας, με μεσοδιάστημα επεμβάσεων 10-14 ημέρες. Tο μικρότερο μεσοδιάστημα (10 ημέρες) να εφαρμόζεται σε περίπτωση υψηλής πίεσης προσβολής
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 42
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Μυκητοκτόνο για την καταπολέμηση του περονόσπορου σε αμπέλι. Το metalaxyl-m είναι εκλεκτικό διασυστηματικό μυκητοκτόνο με δράση κατά των ωομυκήτων που κινείται μέσα στο φυτό με αποπλαστική κυρίως κίνηση παρεμποδίζοντας την ανάπτυξη του παθογόνου μέσα στους φυτικούς ιστούς. Το folpet είναι προστατευτικό μυκητοκτόνο με δράση σε ευρύ φάσμα μυκήτων.
Μέθοδος εφαρμογής: Καθολικός ψεκασμός φυλλώματος.
Εφαρμόστε τη συνιστώμενη δόση με την κατάλληλη ποσότητα ψεκαστικού υγρού, ώστε να
καλυφθεί πλήρως το φύλλωμα του φυτού.
Οι εφαρμογές πρέπει να αρχίζουν προληπτικά πριν εκδηλωθεί η ασθένεια κατά την περίοδο της
έντονης ανάπτυξης των φυτών.
Να ακολουθούνται οι συστάσεις των γεωργικών προειδοποιήσεων των τοπικών Περιφερειακών Κέντρων (στις περιοχές που εφαρμόζονται)
Περίπου 7-10 ημέρες μετά τον τελευταίο ψεκασμό με Acylon Gold Combi 45 WG, συνεχίστε
τους ψεκασμούς με μυκητοκτόνα επαφής ή διασυστηματικά με διαφορετικό τρόπο δράσης.
Η χρήση του μπορεί να προκαλέσει ελαφρά αύξηση των ακάρεων.
Διαχείριση ανθεκτικότητας:
Εφαρμογή μόνο σε προληπτικούς και όχι θεραπευτικούς ή εξοντωτικούς ψεκασμούς.
Επεμβάσεις κατά προτίμηση στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου.
Tα διαστήματα μεταξύ των εφαρμογών να μην ξεπερνούν τις 14 ημέρες και μπορούν να είναι
μικρότερα σε περίπτωση υψηλής πίεσης προσβολής.
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλιεργητική περίοδο 4, εκ των οποίων οι 2 μπορεί να είναι συνεχόμενες.
Μετά τη 2η εφαρμογή με Acylon Gold Combi 45 WG, η επόμενη πρέπει να γίνεται με
μυκητοκτόνο διαφορετικού τρόπου δράσης από τα φαινυλαμίδια και στη συνέχεια να τηρείται το συνιστώμενο μεσοδιάστημα του άλλου μυκητοκτόνου.
Συνθήκες εφαρμογής: Εφαρμόστε τη συνιστώμενη δόση με την κατάλληλη ποσότητα ψεκαστικού υγρού, ώστε να καλυφθεί πλήρως το φύλλωμα του φυτού. Οι εφαρμογές πρέπει να αρχίζουν προληπτικά πριν εκδηλωθεί η ασθένεια κατά την περίοδο της έντονης ανάπτυξης των φυτών. Να ακολουθούνται οι συστάσεις των γεωργικών προειδοποιήσεων των τοπικών Περιφερειακών Κέντρων (στις περιοχές που εφαρμόζονται) Περίπου 7-10 ημέρες μετά τον τελευταίο ψεκασμό με Acylon Gold Combi 45 WG, συνεχίστε τους ψεκασμούς με μυκητοκτόνα επαφής ή διασυστηματικά με διαφορετικό τρόπο δράσης. Η χρήση του μπορεί να προκαλέσει ελαφρά αύξηση των ακάρεων. Διαχείριση ανθεκτικότητας: Εφαρμογή μόνο σε προληπτικούς και όχι θεραπευτικούς ή εξοντωτικούς ψεκασμούς. Επεμβάσεις κατά προτίμηση στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου. Tα διαστήματα μεταξύ των εφαρμογών να μην ξεπερνούν τις 14 ημέρες και μπορούν να είναι μικρότερα σε περίπτωση υψηλής πίεσης προσβολής. Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλιεργητική περίοδο 4, εκ των οποίων οι 2 μπορεί να είναι συνεχόμενες. Μετά τη 2η εφαρμογή με Acylon Gold Combi 45 WG, η επόμενη πρέπει να γίνεται με μυκητοκτόνο διαφορετικού τρόπου δράσης από τα φαινυλαμίδια και στη συνέχεια να τηρείται το συνιστώμενο μεσοδιάστημα του άλλου μυκητοκτόνου.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
Δεν είναι φυτοτοξικό στις εγκεκριμένες καλλιέργειες και στις συνιστώμενες δόσεις εφαρμογής.
Να μην εφαρμόζεται σε φυτώρια αμπέλου.

Folpet:
Δεν συνδυάζεται με: Υδροξείδιο του χαλκού, Copper hydroxide, Οξυχλωριούχος Χαλκός, Copper oxychloride, Βορδιγάλειος Πολτός, Calcium copper sulfate,

Αν στην ετικέτα ή οι πίνακες συνδυαστικότητας δεν δίδονται πληροφορίες για τη συνδυαστικότητα, θα πρέπει να γίνεται δοκιµαστική ανάµειξη για να εξετασθεί τουλάχιστον η περίπτωση φυσικής ασυµβατότητας του συνδυασµού.
H προσθήκη των φυτοφαρμάκων με τη σειρά: WP, FL, WDG και EC ή S
Μέγιστα Επιτρεπτά Όρια Υπολειμμάτων (MRLs) του παραπάνω σκευάσματος για τη συγγεκριμένη καλλιεργεια
Δραστική ουσίαΕπεξήγησηΜέγ.Υπολειμματικότητα
metalaxyl-M (metalaxyl συμπεριλαμβανομένων και άλλων μειγμάτων συστατικών ισομερών συμπεριλαμβάνει metalaxyl-M (άθροισμα από ισομερή)) 1 mg/kg
Folpet (άθροισμα από folpet και phtalimide, εκφραζόμενο σαν folpet) 20 mg/kg

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση για ΔΟ του Παραρτήματος Ι της Οδηγίας 91/414/ΕΕ (σύμφωνα με το άρθρο 4 της Οδηγίας 91/414/ΕΕ)
Λήξη έγκρισης: 30/06/2019
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS08+GHS09