Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

DIMIX

Dimethomorph 50%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 54.5%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΜΠΕΛΙ: Οινοποιήσιμες Ποικιλίες:

Δόσεις σκευάσματος

Περονόσπορος (Plasmopara viticola)
30-34 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Μύκητες,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 10 - 100 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 5
Τρόπος και χρόνος εφαρμογής: Από την εμφάνιση των ταξιανθιών μέχρι την έναρξη της ωρίμανσης (BBCH 53-79) σε συνδυασμό με εγκεκριμένα σκευάσματα folpet ή Από την εμφάνιση των ταξιανθιών μέχρι την έναρξη της ωρίμανσης (BBCH 53-79) με εγκεκριμένα σκευάσματα mancozeb
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 28
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Διασυστηματικό μυκητοκτόνο με αποπλαστική και διελασματική κίνηση, για την αντιμετώπιση του περονόσπορου σε αμπέλι και πατάτα. Ανήκει στην ομάδα των μορφολινών και εμφανίζει αξιόλογη προληπτική, θεραπευτική και αντισποριογόνο δράση. Δρα παρεμποδίζοντας τη βιοσύνθεση του κυτταρικού τοιχώματος των ωομυκήτων.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμοί καλύψεως.
Διαχείριση ανθεκτικότητας
Για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας, συστήνεται να χρησιμοποιείτε το σκεύασμα σε εναλλαγή με σκευάσματα με διαφορετικό τρόπο δράσης.
Να μην επιτρέπεται η είσοδος στις περιοχές όπου έχει γίνει εφαρμογή με το σκεύασμα πριν στεγνώσει το ψεκαστικό υγρό στην φυλλική επιφάνεια.
Παραμένει σταθερό για 2 χρόνια από την ημερομηνία παρασκευής του, όταν αποθηκεύεται σε χώρο ξηρό και καλά αεριζόμενο, σε θερμοκρασία 0o έως 30oC, στην αρχική του κλειστή συσκευασία.
Συνθήκες εφαρμογής: Διαχείριση ανθεκτικότητας Για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας, συστήνεται να χρησιμοποιείτε το σκεύασμα σε εναλλαγή με σκευάσματα με διαφορετικό τρόπο δράσης. Να μην επιτρέπεται η είσοδος στις περιοχές όπου έχει γίνει εφαρμογή με το σκεύασμα πριν στεγνώσει το ψεκαστικό υγρό στην φυλλική επιφάνεια. Παραμένει σταθερό για 2 χρόνια από την ημερομηνία παρασκευής του, όταν αποθηκεύεται σε χώρο ξηρό και καλά αεριζόμενο, σε θερμοκρασία 0o έως 30oC, στην αρχική του κλειστή συσκευασία.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
Το προϊόν δεν είναι φυτοτοξικό στις συνιστώμενες καλλιέργειες και δόσεις εφαρμογής.
Συνδυαστικότητα:
Στην πατάτα πρέπει να συνδυάζεται με εγκεκριμένα σκευάσματα δραστικής ουσίας mancozeb και στο αμπέλι με εγκεκριμένα σκευάσματα δραστικής ουσίας mancozeb ή folpet.

Dimethomorph:
Δεν συνδυάζεται με: μυκητοκτόνα ή εντομοκτόνα αλκαλικής αντίδρασης, βορδιγάλειος πολτός, Calcium copper sulfate,
Eφαρμόζεται μόνο του
Αν στην ετικέτα ή οι πίνακες συνδυαστικότητας δεν δίδονται πληροφορίες για τη συνδυαστικότητα, θα πρέπει να γίνεται δοκιµαστική ανάµειξη για να εξετασθεί τουλάχιστον η περίπτωση φυσικής ασυµβατότητας του συνδυασµού.
H προσθήκη των φυτοφαρμάκων με τη σειρά: WP, FL, WDG και EC ή S
Μέγιστα Επιτρεπτά Όρια Υπολειμμάτων (MRLs) του παραπάνω σκευάσματος για τη συγγεκριμένη καλλιεργεια
Δραστική ουσίαΕπεξήγησηΜέγ.Υπολειμματικότητα
Dimethomorph (άθροισμα από ισομερή)3 mg/kg

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 15/02/2026
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
Arysta LifeScience Benelux Srl.
Rue de Renory 26/1
B-4102
Ougree
BELGIUM
TEL: +32/4. 3859711
FAX: +32/4. 385.97.49
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
UPL Ελλάς Α.Ε.
Ριζαρείου 16
15233
Χαλάνδρι
TEL: 210 5578777
e-mail: info.hellas@upl-ltd.com