Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

MET 52

Χρήση του εντομοκτόνου MET 52

MET 52

Metarhizium anisopliae var. anisopliae strain F52 2%

Κοκκώδες (GR) / Βοηθητικές ουσίες: 98%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Κοκκώδες εντομοκτόνο, κατάλληλο για χρήση στη βιολογική γεωργία, για την αντιμετώπιση προνυμφών του Οτιόρυγχου (Otiorhynchus spp., κολεόπτερα, Curculionidae) σε διάφορες υπό κάλυψη καλλιέργειες φρούτων και καλλωπιστικών. Τα ενήλικα άτομα του Οτιόρυγχου προκαλούν ζημιές στα υπέργεια μέρη των φυτών και συνήθως μερική διάτμηση των φύλλων. Οι προνύμφες τρέφονται με ρίζες και προκαλούν μείωση του αριθμού και της ποιότητάς τους και κατ" επέκταση μείωση του σφρίγους των φυτών και της γενικότερης υγείας τους, και μπορεί να προκαλέσουν τον θάνατο των φυτών ιδίως σε ξερές ή ζεστές περιβαλλοντικές συνθήκες. Περιέχει ως δραστική ουσία τον εντομοπαθογόνο μύκητα Metarhizium anisopliae var. anisopliae στέλεχος F52, ένα φυσικώς απαντώμενο παρασιτικό μύκητα εντόμων που δεν είναι γενετικά τροποποιημένος.
Τρόπος Εφαρμογής: Εφαρμογή στο έδαφος με ενσωμάτωση σε βάθος μέχρι 5 εκ. Ο εξοπλισμός εφαρμογής πρέπει να είναι καθαρός και απαλλαγμένος από υπολείμματα φυτοφαρμάκων.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα στάδια ανάπτυξης της καλλιέργειας από τα φυτώρια μέχρι την τελική διατήρηση σε γλάστρες.
Σε περίπτωση μεταφύτευσης, εάν υπάρχουν λάρβες εντός της αρχικής ριζόμπαλλας δεν μπορούν να ελεγχθούν με εφαρμογή μετά τη μεταφύτευση.
Καθαρίστε τον εξοπλισμό μετά την εφαρμογή.
1.Το σκεύασμα είναι αποτελεσματικότερο όταν η θερμοκρασία είναι μεταξύ 15 και 30°C και οι συνθήκες δεν είναι υπερβολικά υγρές. Έξω από αυτή την περιοχή θερμοκρασιών, η αποτελεσματικότητά του μπορεί να μειωθεί, αλλά τα σπόρια παραμένουν βιώσιμα.
2.Η αποτελεσματικότητα του σκευάσματος εναντίον των λαρβών είναι μεγαλύτερη σε τυρφώδη καλλιεργητικά μέσα. Η αποτελεσματικότητά του ενδέχεται να μειωθεί σε βαρύτερου τύπου εδάφη.
3.Το σκεύασμα είναι αποτελεσματικό εναντίον όλων των προνυμφικών σταδίων του Οτιόρρυγχου, όταν εφαρμόζεται λίγο πριν την ωοτοκία.
4.Να μην εφαρμόζεται σε εγκατεστημένες καλλιέργειες.
5.Συμβουλευτείτε τον μεταποιητή πριν από τη χρήση σε καλλιέργειες που προορίζονται για μεταποίηση.
Διαχείριση ανθεκτικότητας, οδηγίες για χρήση σε IPM προγράμματα κ.λ.π.
Για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας συστήνεται η ένταξή του σε ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης επιβλαβών οργανισμών και η εναλλαγή του με άλλα μέτρα ελέγχου, ιδιαίτερα σε περίπτωση διαδοχικής καλλιέργειας του ίδιου είδους.
Να χρησιμοποιείται με προσοχή, σε περίπτωση εφαρμογής βιολογικών προγραμμάτων ελέγχου (χρήση ωφέλιμων εντόμων).
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του εντομοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση διάθεσης στην αγορά σύμφωνα με τον Κανονισμό 1107/2009, με αμοιβαία αναγνώριση από άλλη χώρα της Ε.Ε.
Λήξη έγκρισης: 16/06/2020
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ

Επιστροφή στην αναζήτηση