Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ORTIVA TOP 20/12.5 SC

Χρήση του μυκητοκτόνου ORTIVA TOP 20/12.5 SC

ORTIVA TOP 20/12.5 SC

Azoxystrobin 20% / Difenoconazole 12.5%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 69.3%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Difenoconazole , Azoxystrobin , Difenoconazole ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Διασυστηματικό μυκητοκτόνο με προστατευτική και θεραπευτική δράση κατά διαφόρων μυκητολογικών ασθενειών. Το azoxystrobin είναι μυκητοκτόνο, που ανήκει στην ομάδα των στρομπιλουρινών, είναι προστατευτικό με μερική διελασματική δράση και παρεμποδίζει τη βλάστηση των σπορίων, την ανάπτυξη του μυκηλίου και την παραγωγή των σπορίων, ελέγχοντας ένα μεγάλο εύρος μυκήτων. Στο βιοχημικό επίπεδο η δράση του είναι στο σύμπλοκο ΙΙΙ της αναπνευστικής αλυσίδας. Το difenoconazole είναι διασυστηματικό μυκητοκτόνο, που ανήκει στην ομάδα των τριαζολών, και είναι αποτελεσματικό σε μεγάλο εύρος παθογόνων μυκήτων. Στο βιοχημικό επίπεδο η δράση του συνίσταται στην παρεμπόδιση της απομεθυλίωσης του C14 κατά την διαδικασία βιοσύνθεσης της εργοστερόλης.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμοί καλύψεως. Ψεκάστε με τον απαραίτητο όγκο ώστε να επιτευχθεί καλή κάλυψη της φυλλικής επιφάνειας από το ψεκαστικό υγρό.
1.Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις καλλιέργειες: μπρόκολο, σέλινο, πράσο, σπαράγγι, μπιζέλι, μαϊδανός, αγκινάρα, κρεμμύδι χλωρό, σκόρδο από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις χρήσεις αυτές ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος.
Για την αποφυγή ανεπιθύμητων συμπτωμάτων
-Να μην χρησιμοποιείται σε φυτώρια.
-Να μην χρησιμοποιείται σε διάστημα μικρότερο των 3 εβδομάδων από τη σπορά/φύτευση.
- Να μην εφαρμόζεται σε περιόδους έντονης υγρασίας ή σε συνδιασμό με ορμόνες ανάπτυξης.
Διαχείριση ανθεκτικότητας:
• Εφαρμόστε το ORTIVA TOP 20/12.5 SC προληπτικά ή πρώτα στάδια της ανάπτυξης των ασθενειών και αποφύγετε τις θεραπευτικές εφαρμογές.
• Εφαρμόστε το ORTIVA TOP 20/12.5 SC σε προγράμματα
ψεκασμών σε εναλλαγή με μυκητοκτόνα άλλων ομάδων με διαφορετικό τρόπο δράσης από τους QoIs (στρομπιλουρίνες) και τους DMIs (τριαζόλες) με τα οποία δεν εμφανίζεται διασταυρωτή ανθεκτικότητα.
• Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλιεργητική περίοδο 2-3 ανάλογα με την καλλιέργεια.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του μυκητοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 26/09/2018
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ

Επιστροφή στην αναζήτηση