Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Μυγα καροτου - ΚΑΡΟΤΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Όνομα του εντόμου: Ψύλλα ή Κροτόμυγα ή Μύγα του καρότου [Chamaepsila rosae (syn. Psila rosae)]

Συμπτώματα: Η προνύμφη δημιουργεί κοιλότητες ακριβώς κάτω από τη ρίζα του καρότου προκαλώντας ένα καφετί ξεθώριασμα που χαλάει τη γεύση του καρότου. Τα νεαρά φυτά που βρίσκονται στο χωράφι μπορεί να μαραθούν και να νεκρωθούν. Πολύ συχνά τα φυτά δεν αναπτύσσονται και τα καρότα δεν είναι εμπορεύσιμα. Επιπλέον, μύκητες και βακτήρια μπορούν να εισβάλλουν στον χαλασμένο ιστό και να προκαλέσουν σάπισμα στην κορυφή του φυτού.

Περιγραφή του εντόμου: Τα ενήλικα είναι μικρά, μαύρες γυαλιστερές ή σκούρες καφέ μύγες με κιτρινωπά πόδια, και ιριδίζοντα φτερά.  Έχουν μήκος 5 - 8 mm και τα φτερά τους είναι περίπου 13 mm. Τα ενήλικα βρίσκουν καταφύγιο σε θαμνους. Τα αυγά είναι λευκά, μικρά και έχουν μήκος 0,5 mm.

Αντιμετώπιση:
  α)
Η απομάκρυνση μολυσμένων φυτών από το έδαφος βοηθά στο να αποφευχθούν μελλοντικές μολύνσεις.
  β) Επιλογή καλλιεργήσιμων καρότων που είναι λιγότερο ευάλωτα στις καροτόμυγες.
  γ) Αραιή σπορά (τα θηλυκά έντομα ελκύονται από τη μυρωδιά του καρότου)
  δ) Ο έλεγχος καλλιέργειας σε συνδυασμό με χημική καταπολέμηση είναι απαραίτητος για τη μείωση μολύνσεων σε περιοχές όπου επικρατεί το έντομο.

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection