Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Κοσσος - ΕΛΙΕΣ ΕΛΑΙΟΠΟΙΗΣΙΜΕΣ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

ΚόσσοςCossus cossus L. LEPIDOPTERA: COSSIDAE

Είναι περιστασιακός εχθρός της εληάς. Το τέλειο εμφανίζεται στις αρχές του καλοκαιριού. Η προνύμφη του προσβάλλει αρχικά το κάμβιο και μετά το ξύλο των δένδρων. Είναι εχθρός πολλών καλλιεργουμένων και δασικών ειδών επίσης.
 
Αντιμετώπιση: Όσο υφίσταται το Cossus cossus, είναι απαραίτητη η απευαισθητοποίηση μ’ ένα σύρμα. Μπορείτε να κλείσετε την τρύπα εισάγοντας βαμβάκι βουτηγμένο σε εντομοκτόνο.
Συνιστάται επίσης το κόψιμο και κάψιμο των προσβεβλημένων κλαδιών (όπου υπάρχουν κάμπιες). Στην περίπτωση που η μόλυνση έχει επεκταθεί, είναι απαραίτητος ο ψεκασμός κατά των ενήλικων εντόμων. Ανάλογα με την ηλικία των εντόμων, προτείνονται ψεκασμοί στο τέλος Ιουνίου (εμφάνιση νέας κάμπιας), στο μέσο Αυγούστου και στην αρχή του Σεπτέμβρη.

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection