Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Ακαρεα - Τετρανυχοι - ΦΑΣΟΛΙΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Τα δύο βασικά είδη τετράνυχων που προσβάλλουν τη φασολιά είναι οι Tetranychus urticae και Tetranychus turkestani.
Μόλις η θερμοκρασία ανέβει πάνω από τους 12oC δραστηριοποιούνται και ωοτοκούν. Κάθε θηλυκό εναποθέτει 50-90 ωά. Η δραστηριότητα των ακαρέων παρατηρείται σε περιβάλλοντα με θερμοκρασία 10-40oC (με άριστη 26-33oC) και σχετική υγρασία ατμόσφαιρας 30-70% (με άριστη 30-55%). Οι αποικίες σχηματίζονται στην κάτω επιφάνεια των φύλλων, όπου δημιουργούνται ελαφρά σταχτιές κηλίδες. Οι προσβεβλημένοι νεαροί καρποί δεν αναπτύσσονται κανονικά και είναι μη εμπορεύσιμοι. Τα άνθη και οι νεαρές βλαστήσεις δεν προσβάλλονται συνήθως. Στις περιπτώσεις όμως που αναπτυχθούν μεγάλοι πληθυσμοί τότε μπορεί να προκαλέσουν κακή ανάπτυξη των φυτών, παραμόρφωση των φύλλων και πρόωρη ωρίμανση των καρπών.

Αντιμετώπιση: α) Χρησιμοποίηση υγιών φυταρίων β) Χρήση κίτρινων κολλητικών παγίδων για έλεγχο του πληθυσμού. γ) Αφαίρεση των προσβεβλημένων βλαστών (σε μικρή προσβολή). δ) Το βαθύ όργωμα πριν την έναρξη της καλλιέργειας καταστρέφει τις διαχειμάζουσες μορφές των τετρανύχων καθώς τις παραχώνει σε μεγαλύτερο βάθος. ε) Αύξηση της απόστασης μεταξύ των φυτών για καλύτερο αερισμό. στ) Καταστροφή των ζιζανίων γύρω από την καλλιέργεια. ζ) Έλεγχος της καλλιέργειας στα σημεία που εντοπίζονται οι προσβολές. η) Βιολογική αντιμετώπιση με ωφέλιμα έντομα θ) Χρήση εγκεκριμένων εντομοκτόνων-ακαρεοκτόνων.

Ακαρεοκτόνα:

Βιολογικά εντομοκτόνα:

Εντομοκτόνα με ακαρεοκτόνο δράση:

Εντομοκτόνα:

Μακρο-οργανισμοί: