Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Ακαρεα - Τετρανυχοι - ΒΕΡΙΚΟΚΙΑ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Τetranychus pacificus & Tetranychus urticae: Αυτά τα δύο ακάρεα παρόμοια, και καταπολεμούντε με τον ίδιο τρόπο. Διαχειμάζοντα θηλυκά ακάρεα είναι κόκκινο ή πορτοκαλί και βρίσκονται κάτω από τον φλοιό, στο έδαφος, και το χειμώνα στα ζιζάνια. Εναποθέτουν τα αυγά τους στα φύλλα. Τα ακάρεα αναπαράγονται γρήγορα μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου. Υπό ευνοϊκές συνθήκες, τα ακάρεα αναπτισονται μέσα σε 7 ημέρες, και να έχουν 8 έως 10 γενιές ανά χρόνο.

Σε γενικές γραμμές τα ακάρεα προκαλούν στα φύλλα στίγματα, σε περίπτωσης βαριάς προσβολής τα φύλλα μπορούν να κιτρινίσουν και να πέσούν. Σπάνια προκαλείται βλάβη στης βερικοκιές από τα ακάρεα. Η έξαρση του πληθυσμού τους μπορεί να συμβεί αν γίνετε υπερβολική χρήση εντομοκτόνων, και ειδικά πυρεθρινοειδων, λόγω του ότι θανατώνονται τα αρπακτικά έντομα τα οποία είναι φυσικοί εχθροί των ακαρέων. 
Συνίσταται επέμβαση λίγο πριν την έκπτυξη των οφθαλμών. Αργότερα όμως έαν υπάρχει συνέχιση της προσβολής χρησιμοποιούνται ακαρεοκτόνα.
 

Ακαρεοκτόνα:

Βιολογικά εντομοκτόνα:

Εντομοκτόνα με ακαρεοκτόνο δράση:

Μικτά γεωργικά φάρμακα:

Μακρο-οργανισμοί:

Θειουχα σκευασματα