Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Ακαρεα - Τετρανυχοι - ΑΜΠΕΛΙ: Οινοποιησιμες Ποικιλιες

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Ακάρεα: Ακαρίαση ή Φυλλοκόρτης: (Calepitrimerus vitis) Eriophyiidae.  Ερίνωση: (Colomerus vitis) Eriophyiidae. Στη χώρα μας υπάρχει η φυλή της Ερίνωσης και η φυλή των ματιών.
 
Καταπολέμηση: Συνιστάται καταπολέμηση, μόνο στην περίπτωση που έχουν διαπιστωθεί σημαντικές ζημιές (κυρίως νεκρώσεις οφθαλμών και ισχυρές παραμορφώσεις βλαστών και φυλλώματος) την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο. Τα ακάρεα κάνουν εμφανή την παρουσία τους µε την έναρξη της βλάστησης και προκαλούν χαρακτηριστικά συµπτώματα. Στα αμπέλια που κρίνεται ότι η επέμβαση είναι αναγκαία (νεκρώσεις οφθαλμών και ισχυρές παραμορφώσεις βλαστών την προηγούμενη χρονιά), Ψεκασμοί πρέπει να γίνονται πάντα με εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικα προϊόντα. Ο ψεκασμός αυτός είναι μεγάλης σημασίας, διότι οι επεμβάσεις αργότερα, μετά την εκδήλωση των συμπτωμάτων, δεν είναι υψηλής αποτελεσματικότητας. Σημειώνεται, ότι ο ψεκασμός αυτός έχει ευεργετική δράση τόσο εναντίον του ωιδίου, όσο και εναντίον της φόμοψης και της μακρόφωμας.


Κίτρινος τετράνυχος (Tetranychus urticae, Arachnida, Acari, Tetranychidae)
Συνιστάται η συστηματική παρακολούθηση για την διαπίστωση της παρουσίας των τετρανύχων, αλλά και των ωφελίμων ακάρεων (οικ. Phytoseiidae) και εντόμων.
Καλιεργητικά Μέτρα: Ενα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για αραχνίδια, θα πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής α) Διατήρηση της υγρασίας του εδάφους σε όλη την περίοδο, ειδικά στα αμμώδη εδάφη β) Αποφυγή συμπαγούς εδάφους, με ανεπαρκή διείσδυση (απορρόφηση) ύδατος γ) Προστασία φύλλων από υπερβολική σκόνη δ) Παρακολούθηση πληθυσμού εντόμων και των αρπακτικών αραχνιδίων ε) Προστασία των αμπελιών κατά άλλων εχθρών όπως τα νηματειδή και η φυλλοξήρα, που πιέζουν το αμπέλι ζ) Η χημική αντιμετώπιση δεν πρέπει να καταπολεμά τους διώκτες του αραχνιδίου (Orius, Euseius, Tularensis, κλπ.).
Επέμβαση με κατάλληλα και εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά προϊόντα, συνιστάται σε έντονες προσβολές (> 70% φύλλων προσβεβλημένα) και εφόσον η αναλογία αρπακτικά : φυτοφάγα είναι μικρή (< 1: 5).

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection