Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Αφιδες - ΠΑΤΑΤΕΣ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Αφίδες (Μyzus persicae, Aulachortum solani, Macrosiphum euphorbiae): Εμφανίζονται στην καλλιέργεια την άνοιξη και συμπληρώνουν πολλές γενιές κατά τη διάρκεια του έτους. Άμεσες ζημιές λόγω απομύζησης δεν προκαλούνται. Με την εμφάνιση τους υπάρχει το ενδεχόμενο της μετάδοσης των ιώσεων που επιφέρουν εξασθένηση στην πατάτα.

Περιγραφή του εχθρού: Οι αφίδες είναι μικρά έντομα μήκους 1 έως 4 χιλιοστά  με επίμηκες μαλακό σώμα, το χρώμα  των οποίων είναι ανοιχτό ή  κιτρινοπράσινο, σε υψηλές θερμοκρασίες μερικές φορές είναι ανοικτό ροζ. Οι προνύμφες  και τα ενήλικα είναι παρόμοια, ένα μικρό μέρος των ενηλίκων έχει φτερά

Συμπτώματα: Άμεσες ζημιές λόγω απομύζησης δεν προκαλούνται. Η παρουσία των εντόμων αυτών σηματοδοτεί τη ζημιά, η οποία εμφανίζεται όταν υπάρχει μεγάλη μόλυνση ιών. Οι αφίδες της πατάτας δεν ζουν σε αποικίες, δεν προκαλούν μεταχρωματισμό ή παραμόρφωση φύλλων ή βλαστών. Η ευκολότερη μέθοδος επισήμανσης είναι να τοποθετήσετε ένα λευκό φύλλο κάτω από το φυτό πατάτας και τινάζοντας το φυτό μπορεί να γεμίσει το φύλλο με αφίδες.

Καταπολέμηση:
α) Η καταπολέμησή τους γίνεται με χημικό τρόπο (με εγκεκριμένα εντομοκτόνα). Οι αφίδες αναπτύσσουν εύκολα ανθεκτικότητα λόγω του μικρού τους βιολογικού κύκλου..
β) Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στην εναλλαγή των σκευασμάτων.
γ) Εφαρμογή ορθολογικής λίπανσης και άρδευσης.
ε) Υπερβολική λίπανση και άρδευση δημιουργούν υδαρείς ιστούς οι οποίοι είναι ευάλωτοι σε προσβολές.

Βιολογικά εντομοκτόνα:

Εντομοκτόνα: