Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Αφιδες - ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Οι αφίδες (Myzus persicae) προκαλούν ζημιά στην καλλιέργεια του ραπανακιού. Είναι μικρά έντομα πράσινου χρώματος που αναπτύσσονται σε μεγάλους πληθυσμούς πάνω στα φύλλα (κάτω επιφάνεια ελάσματος) και μυζούν τους χυμούς τους. Τα φύλλα παραμορφώνονται ελαφρώς και εμφανίζουν κολλώδη ουσία στα σημεία προσβολής.

Καλλιεργητικά μέτρα:
α) 
Καταστροφή των υπολειμμάτων της καλλιέργειας αμέσως μετά τη συγκομιδή και απομάκρυνση ή καταπολέμηση αυτοφυών φυτών ξενιστών κυρίως σταυρανθών γύρω από τα όρια του χωραφιού.
β) Η απομάκρυνση και καταστροφή των προσβεβλημένων φυτών από το χωράφι είναι αποτελεσματική στα πρώτα στάδια της καλλιέργειας.
γ) Τα προβλήματα με την αφίδα (L. erysimi) έχουν την τάση να επανεμφανίζονται στα ίδια χωράφια. Συστήνεται η μακροπρόθεσμη εναλλαγή καλλιεργειών.

Παρακολούθηση πληθυσμού και χημική καταπολέμηση: Έλεγχος του χωραφιού για την αφίδα του λάχανου τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Μετά την επέμβαση, θα πρέπει να γίνεται επανέλεγχος του χωραφιού συχνά και καταπολέμηση αν επανεμφανιστούν πληθυσμοί.

Βιολογικά εντομοκτόνα:

Εντομοκτόνα: