Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Αγροτιδα (Κοφτοσκουληκα) - ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Προληπτικά και καλλιεργητικά μέτρα Κοφτοσκούληκα:
1) Πριν τη φύτευση, ελέγχουμε για κοφτοσκούληκα τα ζιζάνια στον περιβάλλοντα χώρο (περιθώρια) του χωραφιού πριν τη φύτευση.
2) Απομακρύνουμε τα ζιζάνια από τα περιθώρια του χωραφιού και οργώνουμε το χωράφι τουλάχιστον 10 ημέρες πριν τη φύτευση για να καταστρέψουμε προνύμφες και φυτά-ξενιστές για τροφή και ωοτοκία.
3) Μετά τη φύτευση, ελέγχουμε για μαραμένα φυτά ή φυτά που έχουν ζημιά στα στελέχη τους. Σκάβουμε γύρω από τη βάση των προσβεβλημένων φυτών και ελέγχουμε το έδαφος για την παρουσία προνυμφών (κάμπιες).
4) Γενικά συνιστώνται βαθιά οργώματα και καταστροφή των ζιζανίων ξενιστών.
5) Καταστροφή των αυτοφυών φυτών-ξενιστών.
6) Κατάκλυση αγρών, εφ’ όσον είναι εφικτό, για 6-7 ημέρες το καλοκαίρι

Χημική καταπολέμηση:
1) Η χημική καταπολέμηση των εντόμων εδάφους συνίσταται στην ενσωμάτωση εγκεκριμένων εντομοκτόνων εδάφους πριν τη σπορά ή τη φύτευση. Μετά τη φύτευση, ψεκασμός κοντά στο λαιμό των φυτών.

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection