Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Αγροτιδα (Κοφτοσκουληκα) - ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Έντομα εδάφους: Αγρότιδες, κοφτοσκούληκα ή καραφατμέ(Agrotis spp.)

Αντιμετώπιση: Τα κοφτοσκούληκα μεταναστεύουν σε χωράφια με νέες φυτείες από τα περιβάλλοντα ζιζάνια ή προσβεβλημένες καλλιέργειες. Ελέγχουμε για κοφτοσκούληκα στα περιθώρια του χωραφιού πριν τη φύτευση. Απομακρύνουμε τα ζιζάνια από τα περιθώρια του χωραφιού και οργώνουμε το χωράφι τουλάχιστον 10 ημέρες πριν τη φύτευση για να καταστρέψουμε προνύμφες και φυτά ξενιστές για τροφή και ωοτοκία. Τα κοφτοσκούληκα έχουν πολλούς φυσικούς εχθρούς αλλά κανένας δεν αναμένεται να μειώσει ένα επιζήμιο πληθυσμό κάτω από τα όρια οικονομικής ζημιάς.
Οι απώλειες μπορεί να είναι σοβαρές σε χωράφια που έχει γίνει πρόσφατα αραίωμα. Μερικές φορές τα κοφτοσκούληκα κάνουν στοές στην κεφαλή του λάχανου αλλά αυτό δεν είναι σύνηθες. Συχνά η ζημιά επανεμφανίζεται στα ίδια χωράφια και στα ίδια μέρη των χωραφιών από χρόνο σε χρόνο.
 
Παρακολούθηση πληθυσμού και Χημική καταπολέμηση: Μετά το φύτρωμα, ελέγχουμε μία σειρά τεσσάρων ή περισσότερων φυτών με προσβεβλημένα στελέχη. Εάν βρούμε προσβεβλημένα φυτά, ελέγχουμε για κοφτοσκούληκα σκάβοντας γύρω από τη βάση των φυτών και κοσκινίζοντας το χώμα για προνύμφες. Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού κοφτοσκούληκων, μπορούν να χρησιμοποιηθούν δολώματα, ειδικά πριν να αναδυθούν τα φυτάρια οπότε η διαθέσιμη τροφή είναι περιορισμένη. Εάν παρατηρηθεί ζημιά μετά την ανάδυση, κάνουμε επέμβαση όταν βρεθούν αρκετά προσβεβλημένα φυτά στην ίδια γραμμή φύτευσης.

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection