Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Αγροτιδα (Κοφτοσκουληκα) - ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Τα έντομα που βρίσκονται στο έδαφος και προκαλούν τεράστιες ζημιές στην καλλιέργεια της πιπεριάς είναι τα σιδηροσκούληκα (Agriotes spp), οι αγροτίδες (Agriotis spp) και ο κρεμμυδοφάγος (Gryllotalpa gryllotalpa).

Τα έντομα εδάφους προσβάλλουν τα φυτά, κυρίως όταν η καλλιέργεια γίνεται σε ελαφρά εδάφη και πλούσια σε οργανική ουσία και υγρασία.
  • Οι σιδηρόσκωληκες προσβάλλουν κυρίως τα νεαρά σπορόφυτα, καθώς τρέφονται με τους σπόρους στο σπορείο ή εισχωρούν στο εσωτερικό της κεντρικής ρίζας λίγο μετά τη μεταφύτευση, προκαλώντας σοβαρές ζημιές.
  • Οι αγροτίδες τρέφονται με το στέλεχος και τα φύλλα των νεαρών φυταρίων.
  • Ο κρεμμυδοφάγος τρέφεται με όλα τα υπόγεια τμήματα του φυτού, (βλαστάνοντες σπόροι, ριζικό σύστημα). Το χαρακτηριστικό είναι ότι τα φυτά κόβονται στην περιοχή του λαιμού. Τα προσβεβλημένα φυτά αποσπώνται από το έδαφος, αρκετά εύκολα.
Προληπτικά μέτραα) Κατεργασία του έδαφους κατά τη χειμερινή περίοδο, όταν παραμένει κενό το χωράφι χωρίς καλλιέργεια, για καταστροφή των διαχειμάζουσων μορφών του εντόμου. β) Βαθύ όργωμα, οι διαχειμάζουσες μορφές που βρίσκονται σε βαθύτερα στρώματα μέσα στο έδαφος, έρχονται στην επιφάνεια του εδάφους και εκτίθενται σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και στους θηρευτές τους.

Χημικά μέσα: Εγκεκριμένα εντομοκτόνα εδάφους.

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection