Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Αλευρωδης (Άσπρη Μυγα) - ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Aλευρώδης (Trialeurodes vaporariorum): Προκαλεί κίτρινους μεταχρωματισμούς στα φύλλα και δευτερογενή προσβολή καπνιάς. Τα έντομα έχουν μέγεθος σκνίπας, εί­ναι λευκά και πετούν σαν σύννεφα μόλις ενοχληθούν. Στην κάτω επιφά­νεια των φύλλων παρατηρούνται κι­τρινωπές προνύμφες σαν ψώρες. Προσβάλλει τις κολοκυθιές και στο θερμοκήπιο και στην ύπαιθρο.

Παρακολούθηση του πληθυσμού:
α) Με την καταμέτρηση των ενήλικων στην κάτω επιφάνεια των φύλλων (μεσαία και κορυφαία φύλλα) σε τακτά διαστήματα (1-2 φορές την εβδομάδα).
β) Με την καταμέτρηση προνυμφών τελικού σταδίου (4ου ή πούπα) σε μεσαία φύλλα.
γ) Με κολλητικές παγίδες.

Καλλιεργητικά Μέτρα: Αποφυγή των εισβολέων και του αρχικού επίπεδου προβολής στην καλλιέργεια.

Bιολογική καταπόλεμηση: Xρησιμοποιούνται το εντομοφάγο παράσιτο Encarsia formosa που εισάγεται στη φυτεία σαν νύμφη, το Solenopsis invieta και ο εντομοφάγος μύκητας Verticillium lecanii.

Χημική Αντιμετωπιση: Με τη χρήση εγκεκριμμένων εντομοκτόνων. Εάν έχουν γίνει εξαπολύσεις ωφέλιμων οργανισμών σε προγενέστερο στάδιο, καλό θα ήταν να αποφευχθεί η χρήση εντομοκτόνων σε αυτήν τη φάση. Μπορούν να γίνουν επιλεκτικές εξαπολύσεις ωφέλιμων οργανισμών.

Διαχείριση της ανθεκτικότητας: Οι αλευρώδεις αναπτύσσουν γρήγορα ανθεκτικότητα στα εντομοκτόνα. Για τη διαχείριση αυτού του προβλήματος να ακολουθούντα αυστηρά οι κανόνες που αναγράφονται στην ετικέτα.

Βιολογικά εντομοκτόνα:

Εντομοκτόνα με ακαρεοκτόνο δράση:

Εντομοκτόνα:

Μικτά γεωργικά φάρμακα:

Μακρο-οργανισμοί: