Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Αλευρωδης (Άσπρη Μυγα) - ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Τα δύο είδη αλευρώδη που προσβάλλουν την πιπεριά είναι ο αλευρώδης θερμοκηπίου (Trialeurodes vaporariorum) και ο αλευρώδης του καπνού (Bemisia tabaci).  Η ζημιά που προκαλούν στα φυτά ειναι η απομύζηση των φυτικών χυμών και στη μεταφορά ιώσεων. Η Bemisia tabaci προκαλεί μελίττωμα που λειτουργεί ως διάμεσο για την ανάπτυξη μυκήτων καπνιάς, οι οποίοι παρενοχλούν το καλλιεργητικό έργο, προκαλούν αναστολή της ανάπτυξης του φυτού και μειώνουν την εμπορική αξία του καρπού.

Συμπτώματα: Η κάμπια και το ενήλικο έντομο τρέφονται απομυζώντας τον οπό από το φύλλο. Όταν ο πληθυσμός είναι πυκνός, η Bemisia tabaci προκαλεί αποδυνάμωση του φυτού, χλώρωση και ξήρανση των φύλλων.
Η παραγωγή μελιττώματος από την κάμπια προκαλεί ανάπτυξη μυκήτων καπνιάς στα φύλλα, τα άνθη και τους καρπούς, καθιστά δύσκολη τη φωτοσύνθεση και οδηγεί σε ποιοτική υποβάθμιση της καλλιέργειας. 

Προληπτικά μέτρα: α) καθαριότητα εντός του χώρου του θερμοκηπίου. β) Καταστροφή των ζιζανίων (πιθανών ξενιστών). γ) Απομάκρυνση φυτικών υπολειμμάτων της προηγούμενης καλλιέργειας. δ) Η χρήση εντομολογικού δικτύου στα παράθυρα των θερμοκηπίων. ε) Σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν ωφέλιμα αρπακτικά έντομα.

Βιολογικός έλεγχος: Η Bemisia tabaci έχει φυσικούς εχθρούς, που βοηθούν στην αντιμετώπιση του πληθυσμού της.  α) ΔιώκτεςMacrolophus caliginosus, Dicyphus tamaninii, Cyrtopeltis tenuis, Orius laevigatus, O. Majusculus, O. Niger. β) ΠαράσιταEncarsia formosa, Encarsia transvena, Encarsia lutea, Encarsia tricolor, Eretmocerus eremicus, Eretmocerus mundus.

Χημικά μέτρα: Εφαρμογή εντομοκτόνων επαφής με προϊόντα που βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα του εντομοκτόνου, στο κάτω μέρος των φύλλων.

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection