Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

Αλευρωδης (Άσπρη Μυγα) - ΛΑΧΑΝΟ η ΚΕΦΑΛΩΤΕΣ ΚΡΑΜΒΕΣ η ΛΕΥΚΟ ΛΑΧΑΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Αλευρώδεις (Trialeurodes vaporariorumBemisia tabaci): Το μέγιστο του πληθυσμού σημειώνεται αργά το καλοκαίρι και αρχίζει ναμειώνεται κατά τον Νοέμβριο.
 
Βιολογική Καταπολέμηση: Οι φυσικοί εχθροί των αλευρωδών περιλαμβάνουν αρκετά υμενόπτερα παρασιτοειδή (π.χ. Encarsia spEretmocerus sp.). Επίσης, οι νύμφες των αλευρωδών αποτελούν λεία Ημίπτερων αρπακτικών (π.χ. Nesidio coristenuisOrius spp.) και προνυμφών χρύσωπα.

Καλλιεργητικά μέτρα: 
α) 
Καθυστέρηση της φύτευσης ή η φύτευση σε περιόδους που δεν υπάρχουν φυτά ξενιστές μπορεί να μειώσει την σοβαρότητα της προσβολής. 
β) Προσπάθεια για ολοκλήρωση της καλλιέργειας στη μικρότερη δυνατή περίοδο με κατάλληλη άρδευση και αζωτούχα λίπανση. 
γ)
 Απομάκρυνση και καταστροφή όλων των υπολειμμάτων της καλλιέργειας το συντομότερο δυνατό.

Παρακολούθηση πληθυσμού και χημική καταπολέμηση: Τακτικός έλεγχος των περιθωρίων του χωραφιού για αλευρώδεις καθώς σ΄ αυτές τις περιοχές εμφανίζονται πρώτα οι προσβολές. Επαγρύπνηση για ραγδαία αύξηση του πληθυσμού όταν μειώνονται οι καλλιέργειες-ξενιστές. Κατά τις κρίσιμες αυτές περιόδους, ελέγχουμε τα χωράφια δύο φορές την εβδομάδα. Οι κολλητικές παγίδες μπορεί να χρησιμεύσουν στην διαπίστωση της αρχικής μετανάστευσης του αλευρώδη στο χωράφι. Θα πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία στους φυσικούς εχθρούς να ελέγξουν ελαφριές προσβολές. Εάν οι πληθυσμοί στα περιθώρια του χωραφιού είναι μεγαλύτεροι από ότι στο κέντρο, ψεκάζουμε μόνο στα περιθώρια με εγκεκριμένα σκευάσματα.

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection