Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Αλευρωδης (Άσπρη Μυγα) - ΦΡΑΟΥΛΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Αλευρώδης (Bemisia tabaciTrialeurodes vaporariorumAleyrodes lonicerae): Eναποθέτουν τα αυγά τους στην κάτω επιφάνεια των φύλλων. Έχουν 4 - 5 αλληλοεπικαλυπτόμενες γενιές στα εύκρατα κλίματα στην υπαίθρια καλλιέργεια και περισσότερες στη θερμοκηπιακή. Τα αυγά είναι λεία, ελλειπτικά και καλύπτονται από κηρώδη σκόνη. Απορροφούν φυτικούς χυμούς και παρεμποδίζουν την αύξηση του φυτού. Παράγεται μελίτωμα που κάνει τους καρπούς κηρώδεις και μη εμπορεύσιμους. Δευτερογενώς εμφανίζονται μυκητολογικές προσβολές που παρεμποδίζουν τη φωτοσυνθετική δραστηριότητα.

Αντιμετώπιση: 
α) Παρακολούθηση των πληθυσμών του αλευρώδη με τη χρήση κίτρινων κολλητικών παγίδων και με μακροσκοπική εξέταση των φύλων. Οι παγίδες θα πρέπει να τοποθετούνται στα περιθώρια της καλλιέργειας και να εξετάζονται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα για παρουσία ενηλίκων ατόμων αλευρώδη. Με την ίδια συχνότητα πρέπει να εξετάζεται και δείγμα από φύλλα για παρουσία ανήλικων σταδίων. 
β) Εφαρμογή εκλεκτικών εντομοκτόνων θα πρέπει να γίνεται στην αρχή της εμφάνισης των πληθυσμών ώστε να αποτραπεί η αύξηση του πληθυσμού σε υψηλά επίπεδα. 
γ) Σχολαστική καθαριότητα των ζιζανίων στον εξωτερικό χώρο του θερμοκηπίου. Η Αυτοφυής βλάστηση μπορεί να αποτελεί πηγή πληθυσμών.

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection