Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Καρποκαψα - ΚΑΣΤΑΝΙΑ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Καρπόκαψα (Cydia ή Laspeyresia splendana). Είναι μια μικρή πεταλούδα (άνοιγμα πτερύγων 18 ως 20 mm) που μοιάζει πολύ με την καρπόκαψα των μήλων και των καρυδιών.

Τα τέλεια έντομα κάνουν την εμφάνιση τους τον Ιούλιο - Αύγουστο και γεννούν τα αυγά τους κατά μήκος μιας νεύρωσης των φύλλων που βρίσκονται δίπλα από τους νεαρούς αχινούς. Η εκκόλαψη γίνεται σε 10 - 12 μέρες και οι μικρές προνύμφες διατρυπούν τον αχινό και το περικάρπιο και εισέρχονται στο εσωτερικό του καρπού. Εκεί ανοίγουν στοές διατροφής, τα κενά που δημιουργούνται γεμίζουν με τα περιττώματα.
Τα προσβεβλημένα κάστανα γίνονται ελαφρότερα και παρουσιάζουν στην βάση τους μία κυματοειδή επιφάνεια.
Όταν η προνύμφη συμπληρώσει την ανάπτυξη της (σε 40 - 45 μέρες από την είσοδο της). Η έξοδος αυτή των προνυμφών αρχίζει από μέσα με τέλη Σεπτεμβρίου έως τις αρχές Νοεμβρίου.

Καταπολέμηση:
  α) 3 - 4 επεμβάσεις (από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τα τέλη Αυγούστου) με εγκεκριμένα εντομοκτόνα.
  β) Συλλογή και η καταστροφή των προσβεβλημένων καρπών με κάψιμο.

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection