Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Καμπιες φυλλοφαγες - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Λεπιδόπτερα [Pieris brasiccae (πιερίδα του λάχανου ή κάμπια του Λάχανου),Trichoplusia ni (τριχοπλούσια),Plutella xylostellaSpodoptera exigua (σποντόπτερα)

Η πιερίδα του λάχανου είναι σοβαρός εχθρός του λάχανουκαι οι απώλειες στην παραγωγή οφείλονται κυρίως στη ζημιά στο εμπορεύσιμο προϊόν. Η Plutella xylostella δεν αποτελεί κατά κανόνα σοβαρό εχθρό των σταυρανθών στη χώρα μας. Σοβαρή οικονομική ζημιά από το έντομο S. Exigua (σποντόπτερα) στα σταυρανθή είναι μάλλον ασυνήθιστη.
 
Αντιμετώπιση: Από το αραίωμα έως την μεταφύτευση και τον σχηματισμό της κεφαλής, τα σταυρανθή μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αρκετή ζημιά από την πιερίδα του λάχανου και τα άλλα φυλλοφάγα λεπιδόπτερα. Κατά την περίοδο αυτή, θα πρέπει να γίνεται συχνός έλεγχος για την παρακολούθηση του πληθυσμού τους όπως και των φυσικών τους εχθρών και την αποφυγή άσκοπων ψεκασμών που μπορεί να διαταράξουν τον βιολογικό έλεγχο.
Ειδικά για την πιερίδα του λάχανου, χρειάζεται προσοχή και στα σπορόφυτα όπου εάν οι πληθυσμοί αυξηθούν αρκετά μπορούν να προκαλέσουν γρήγορα ζημιά. Για την P. xylostella, οι φυσικοί εχθροί και τα εκλεκτικά εντομοκτόνα κατά των άλλων φυλλοφάγων λεπιδοπτέρων συνήθως εξασφαλίζουν καλή καταπολέμηση κατά του εντόμου αλλά θα πρέπει να παρακολουθείται ο πληθυσμός της μαζί με τα άλλα φυλλοφάγα λεπιδόπτερα.

Καλλιεργητικά μέτραα) Συλλογή και καταστροφή των αυγών (ειδικά για την πιερίδα που είναι ευδιάκριτα) και των προνυμφών στα προσβεβλημένα φυτικά τμήματα. β) Χρήση φωτοπαγίδων τη νύχτα. γ) Για την αντιμετώπιση της πιερίδας, έγκαιρη καταστροφή των υπολειμμάτων της καλλιέργειας (αμέσως μετά την συγκομιδή). δ) Καταστροφή των ζιζανίων στην καλλιέργεια και τον περιβάλλοντα χώρο.

Χημική αντιμετώπιση: Όσον αφορά τη χημική αντιμετώπιση, δεν πρέπει να γίνονται προληπτικοί ψεκασμοί. Εφαρμογές με εντομοκτόνα γίνονται μόνο εφόσον διαπιστωθεί η παρουσία προνυμφών στο χωράφι.

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection