Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Δορυφορος - ΠΑΤΑΤΕΣ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Δορυφόρος: Ολιγοφάγο έντομο, στην Ελλάδα έχει συνήθως 3 γενιές το έτος. Σε υψηλούς πληθυσμούς έχουμε έντονη έως πλήρη αποφύλλωση των φυτών. Τα φυτά παρουσιάζονται σκελετωμένα με μέρη των σκληρών βλαστών λερωμένα από πληθώρα μαλακών περιττωμάτων. Ζημιές προκαλούνται περισσότερο από τις αδηφάγες προνύμφες και λιγότερο από τα τέλεια.

Aντιμετώπιση Δορυφόρου: Συνίσταται η σύλληψη και καταστροφή των ακμαίων, αυγών και προνυμφών που εμφανίζονται την άνοιξη (σε περίπτωση μικρού αριθμού). Η επέμβαση με εγκεκριμένα εντομοκτόνα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος. (Η εναλλαγή της χρήσης των εντομοκτόνων συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ανθεκτικότητας που αναπτύσσεται από τη συνεχή τους χρήση).
Οι επεμβάσεις με χημικά μέσα πρέπει να γίνονται όταν έχει εκκολαφθεί το 15-30% των αυγών.
Οι αναπτυγμένες προνύμφες είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν, ιδιαίτερα του 4ου υποσταδίου που είναι υπεύθυνες για το 75% της ζημιάς.
 

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection