Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Παρλατορια - ΕΛΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

ΠαρλατόριαParlatoria oleae (Colvee) HOMOPTERA: DIASPIDIDAE
Είναι πολυφάγο είδος. Από την προσβολή του κοκκοειδούς αυτού ζημιώνονται περισσότερο οι επιτραπέζιες ποικιλίες. Εγκαθίσταται σε φύλλα, κλαδίσκους, κλάδους, κορμό και καρπούς δημιουργώντας συνήθως ερυθρές κηλίδες ή και παραμόρφωση. Η ζημιά στους καρπούς προκαλείται κυρίως από τα άτομα της 2ης γενεάς που εγκαθίστανται κυρίως στους καρπούς. Οι νεαρές έρπουσες νύμφες της 1ης γενεάς εμφανίζονται Μάιο-Ιούνιο στις πρώιμες και όψιμες περιοχές της χώρας αντίστοιχα.
Βιολογική καταπολέμηση: Το έντομο αυτό ελέγχεται σημαντικά στη χώρα μας από το εκτοπαρασιτοειδές Aphytis maculicornis. Άλλοι φυσικοί του εχθροί είναι τα αρπακτικά Chilocorus bipustulatus και Pharoscymnus pharoides.
Χημική αντμετώπιση: Όπου υπάρχουν προσβολές η αντιμετώπιση πρέπει να γίνει στο τέλος της εκκόλαψης των ερπουσών προνυμφών χρησιμοποιώντας τα εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά.
Ο ψεκασμός με εντομοκτόνα είναι απαραίτητο να εφαρμόζεται μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του κύκλου επώασης των νυμφών πρώτης γενιάς. Η καλύτερη εποχή γι’ αυτή την εργασία είναι κοντα στο Μάη.

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection