Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Κοκκοειδη (Ψωρα) - ΕΛΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

ΑσπιδιωτόςAspidiotus nerii (Bouche) HOMOPTERA: DIASPIDIDAE
Είναι είδος κοσμοπολίτικο και εξαιρετικά πολυφάγο. Προσβάλλει, την περίοδο αυτή, φύλλα, βλαστούς και κλαδίσκους ενώ το καλοκαίρι και το φθινόπωρο προσβάλλει και καρπούς.
Προτιμά τα κάτω σκιαζόμενα και με πυκνό φύλλωμα μέρη της κόμης του δένδρου.
Παρακολούθηση πληθυσμών: Η παρακολούθηση γίνεται με δειγματοληψίες βλαστικών τμημάτων και καρπών (κατά το καλοκαίρι και το φθινόπωρο).
Οικονομικό όριο: Το οικονομικό (ανεκτό) όριο είναι μέχρι 10 άτομα του εντόμου ανά καρπό την εποχή της συγκομιδής.
Καλλιεργητικά μέτρα: Οι προσβολές περιορίζονται με κατάλληλο κλάδεμα που εξασφαλίζει καλό αερισμό των δέντρων.
Βιολογική καταπολέμηση: Ο ασπιδιωτός ελέγχεται από τους φυσικούς εχθρούς του. Ειδικότερα από πολλά αρπακτικά είδη όπως τα Chilocorus bipustulatus, Lindorus lophantae, Scymmnus subvillosus, Exochomus quadripustulatus, Chrysoperla carnea, Semidalis sp. κλπ. Σημαντική είναι η δράση και των παρασιτοειδών Aphytis chilensis, A. melinus, Α. chrysomphalis (προσβάλλουν κυρίως τα ενήλικα) & Aspidiotiphagus citrinus (προσβάλλει όλα τα στάδια). Μηχανική αντιμετώπιση είναι το ξύσιμο και το τρίψιμο για να απομοκρυνθεί το Aspidiotus nerii από το φυτό.
Χημική αντμετώπιση: Όταν οι πληθυσμοί είναι πυκνοί συστήνονται ψεκασμοί κατά το μέγιστο της εκκόλαψης των νεαρών ανηλίκων (ερπουσών νυμφών) (Απρίλιο-Μάιο) με τα εγκεκριμένα σκευάσματα.
Για αποφυγή καταστροφής των ωφέλιμων εντόμων καλό θα είναι να χρησιμοποιούνται για ψεκασμό εντομοκτόνα χαμηλής τοξικότητας.

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection