Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Θριπες -

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Θρίπας (Thrips tabaci): Έχει περισσότερες από 5 - 6 γενεές το έτος ενώ κάτω από ευνοϊκές συνθήκες μπορεί να συμπληρώσει τον βιολογικό του κύκλο σε 2 - 3 εβδομάδες. Είδος πολυφάγο, με αρκετές γενεές το χρόνο. Διαχειμάζει στο έδαφος και τον Μαϊο, όταν ολοκληρωθεί η άνθιση, προσβάλλει τα πυρηνοκάρπα. Είναι ευκίνητα και όταν ενοχληθούν μετακινούνται γρήγορα σε προφυλαγμένες θέσεις.

Ζημιές: Προκαλεί παραμορφώσεις στους βλαστούς, στα άνθη και στους καρπούς, ιδιαίτερα της νεκταρινιάς. Στον ύπερο των νεκταρινιών, τα τραύματα φελλοποιούνται και προκαλείται παραμόρφωση των καρπιδίων.

Αντιμετώπιση:
  α) Η καταστροφή των ζιζανίων, κυρίως αυτών που είναι ανθισμένα, μέσα και γύρω από τις καλλιέργειες, αποτελεί σημαντικό μέτρο περιορισμού των προσβολών των ανθέων των καλλιεργειών από τους θρίπες.
  β) Να γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος στο τέλος της άνθησης έως αρχή της πτώσης των πετάλων σε πέντε σημεία του οπωρώνα.
  γ) Εάν καταμετρηθούν δύο τέλεια ή διαπιστωθεί παρουσία νεαρών νυμφών να γίνει επέμβαση με εγκεκριμένα σκευάσματα. Η επιλογή του κατάλληλου εντομοκτόνου έχει σαν γνώμονα τη χρήση μη μελισσοτοξικών φυτοπροστατευτικών προϊόντων και ταυτόχρονα αποτελεσματικών απέναντι στον εχθρό στόχο.

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection