Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Θριπες - ΦΡΑΟΥΛΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Oι προνύμφες αρχίζουν να τρώγουν φυτικούς ιστούς στην κάτω επιφάνεια των φύλλων. Στο τέλος του δευτέρου νυμφικού σταδίου πέφτουν στο έδαφος όπου νυμφώνονται. Προνύμφη και νύμφη δεν τρώγουν και δεν κινούνται αν δεν ενοχληθούν.
Οι ζημιές που προκαλούν οι θρίπες με τα ξέοντα μυζητικά μόρια παρατηρούνται συνήθως σε τρυφερά φύλλα η καρπούς τα οποία διατρυπούν και απομυζούν. Εμφανίζουν μεταχρωματισμό, δερμάτωση, και συχνά παραμόρφωση. Προσβάλλουν επίσης οφθαλμούς και άνθη και τότε έχομε παραμορφωμένη βλάστηση η καρπούς. Οι θρίπες προφυλάσσονται μέσα σε άνθη η σε κολεούς φύλλων δεν είναι δραστήριοι την ημέρα.

Αντιμετώπιση:
α) κάλυψη του εδάφους με πλαστικό.
β) χρήση μπλε κολλητικών παγίδων για εντοπισμό αρχικών εστιών και προσδιορισμό ειδών, επίσης οι θρίπες είναι δυνατό να εκτιμηθεί ο πληθυσμός τους καθώς εξετάζονται ταξιανθίες και τινάζονται σε λευκή επίπεδη επιφάνεια όπου και στη συνέχεια καταμετρούνται τα άτομα που έπεσαν.
γ) χρησιμοποίηση εγκεκριμένων σκευασμάτων.

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection