Plant Protection

Επιστροφή

Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εφαρμογή για Chrome Εγκατάσταση της εφαρμογής σε κινητό Blackberry Βρείτε μας στο Facebook

Αφορολόγητο αγροτών, μισθωτών και συνταξιούχων με το «πλαστικό χρήμα»

Στην τελική μπαίνει το νομοσχέδιο για την επέκταση των πληρωμών με πλαστικό χρήμα

Στην τελική μπαίνει το νομοσχέδιο για την επέκταση των πληρωμών με πλαστικό χρήμα, ως μέσο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στις επιχειρήσεις λιανικής και στους ελεύθερους επαγγελματίες, βάσει του οποίου θα κατοχυρώνεται πλέον το – όποιο - αφορολόγητο όριο εισοδήματος για αγρότες, μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν ενταχθεί στην ίδια κλίμακα. Εκκρεμεί μόνο συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών για θέσπιση ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο θα κατατίθενται τα ποσά που θα εισπράττουν οι επιχειρήσεις από τις πωλήσεις με πλαστικό χρήμα.Αναλυτικότερα, ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Οι διακοπές των στελεχών των τεχνικών κλιμακίων ολοκληρώνονται και επιστρέφουν στην Αθήνα προκειμένου να μπουν και οι τελευταίες πινελιές στο νομοσχέδιο για την επέκταση των πληρωμών με πλαστικό χρήμα, ως μέσο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στις τάξεις των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης και των ελευθέρων επαγγελματιών.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών το περιεχόμενο του νομοσχεδίου έχει ουσιαστικά 'κλειδώσει' και το μόνο σημαντικό κεφάλαιο του νομοσχεδίου είναι αυτό που αφορά στον ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο θα κατατίθενται τα ποσά που θα εισπράττουν οι επιχειρήσεις από τις πωλήσεις με πλαστικό χρήμα.

Τον ακατάσχετο λογαριασμό ως προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος της επέκτασης των ηλεκτρονικών πληρωμών στην οικονομία έβαλε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Η όλη ιδέα εδράζεται στο γεγονός ότι σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, τράπεζες και ιδιώτες με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με λουκέτο αν τους κατάσχεται το σύνολο των εισπράξεών τους στον τραπεζικό λογαριασμό από αποδοχή πληρωμών με κάρτες.

Αν και η αρχική στάση των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών ήταν κάθετα αρνητική στη θέσπιση ενός τέτοιου είδους λογαριασμού τελικά η ιδέα της καθιέρωσής του έχει γίνει αποδεκτή. Ωστόσο, αυτό που είναι ανοικτό στο παζάρι είναι το ποσοστό του υπολοίπου του λογαριασμού που θα προστατεύεται από κατασχέσεις.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκκίνηση της διαπραγμάτευσης θα γίνει από το σημείο που η ελληνική πλευρά επιδιώκει ένα ακατάσχετο όριο στο 70-80% του υπολοίπου και η πλευρά των θεσμών στο 20-30%. Στελέχη του ΥΠΟΙΚ κοντά στη διαπραγμάτευση κάνουν λόγο για δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας στο επίπεδο του 50% ακατάσχετου.

Οι ρυθμίσεις

Παράλληλα, το νομοσχέδιο για την επέκταση των ηλεκτρονικών πληρωμών στην οικονομία και τη αύξηση της χρήσης πλαστικού χρήματος ως μέσο για την ηλεκτρονική καταγραφή εσόδων των επιχειρήσεων και διασταύρωσης με τα έσοδα που δηλώνουν, θα προβλέπει:

- την σύνδεση της παροχής της έκπτωσης φόρου (αφορολόγητου) για αγρότες, μισθωτούς και συνταξιούχους με την υποχρέωση να ξοδεύουν ένα ποσοστό 10% έως 30% του εισοδήματός τους υποχρεωτικά με πλαστικό χρήμα
- την υποχρεωτική εγκατάσταση συσκευών αποδοχής ηλεκτρονικών πληρωμών POS σε όλα τα σημεία λιανικών πωλήσεων και παροχής υπηρεσιών
- την υποχρεωτική ανάρτηση σε όλα τα καταστήματα και τους χώρους εργασίας των ελευθέρων επαγγελματιών ότι μπορούν να πληρώσουν με κάρτα εφόσον το επιθυμούν
- τη διενέργεια κληρώσεων ακινήτων και άλλων δώρων για όσους δαπανούν περισσότερα από τα ελάχιστα απαιτούμενα.

paseges.gr

Νέα / Ενημερώσεις

Τα φρούτα και λαχανικά έκλεισαν την εμπορική περίοδο 2015/16 με εντυπωσιακή αύξηση της αξίας & του όγκου εξαγωγών τους / Νέα / Ειδήσεις (Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016)
93 Εκατ. Ευρώ Παραπάνω Για Τους Αγρότες Από Την Αύξηση Εισφορών ΟΓΑ Το 2017 Στα 93 εκατ. ευρώ ανέρχεται για τους αγρότες και τους ασφαλισμένους ο λογαριασμός / Νέα / Ειδήσεις (Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016)
Σε Λιγότερο Από Ένα Μήνα Ή Μεγάλη Πληρωμή Για Τους Αγρότες / Νέα / Ειδήσεις (Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016)
Δείτε τις πληρωμές σας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ Συστήμα Δημοσιοποίησης Πληρωμών ΟΠΕΚΕΠΕ / Νέα / Ειδήσεις (Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016)
Ο νέος φορολογικός χάρτης για τους αγρότες ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΟΣΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΩΣ 20.000 ΕΥΡΩ. / Νέα / Ειδήσεις (Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016)
Αφορολόγητο αγροτών, μισθωτών και συνταξιούχων με το «πλαστικό χρήμα» Στην τελική μπαίνει το νομοσχέδιο για την επέκταση των πληρωμών με πλαστικό χρήμα / Νέα / Ειδήσεις (Σάββατο 27 Αυγούστου 2016)
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 3454/Χ.Μ/2016 Ηλεκτρονικού Ανοικτού διαγωνισμού για την ανάθεση υπηρεσιών καθαρισμού κτιρίων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΛΗΞΗ 29/08/16) / ΥΠΑΑΤ - Επίκαιρα Θέματα & Νομοθετικό Έργο (Τρίτη 2 Αυγούστου 2016)
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 3455/Χ.Μ/2016 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή για την προμήθεια 750 τεμαχίων Συσκευών ανάγνωσης σήμανσης ζώων συντροφιάς (RFID reading device) (ΛΗΞΗ 06/09/16) / ΥΠΑΑΤ - Επίκαιρα Θέματα & Νομοθετικό Έργο (Τρίτη 2 Αυγούστου 2016)
Ανάρτηση βαθμολογίας αιτήσεων για νέες Άδειες Φύτευσης Αμπέλου / ΥΠΑΑΤ - Επίκαιρα Θέματα & Νομοθετικό Έργο (Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016)
KYA για τη χρηματοδότηση των Δήμων για το πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς / ΥΠΑΑΤ - Επίκαιρα Θέματα & Νομοθετικό Έργο (Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016)