Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες μυκητολογικών και βακτηριολογικών ασθενειών

-

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Ωίδιο (Spaerotheca pannosa): Η ανάπτυξη της ασθένειας ευνοείται από δροσερές, υγρές νύχτες και θερμές ημέρες. Η καταπολέμηση της ασθένειας γίνεται συνήθως με ψεκασμό που πραγματοποιείται στα στάδια Η - Ι (περίπου δύο εβδομάδες μετά την πτώση πετάλων). Η ευπάθεια του καρπού στο ωίδιο είναι αυξημένη μέχρι το στάδιο της σκλήρυνσης του πυρήνα.
 

 
Συμπτώματα: Τα προσβαλλόμενα μέρη εμφανίζουν διάφορους βαθμούς χλωρώσεως των ιστών οι οποίοι αργότερα σε προχωρημένο στάδιο της ασθένειας νεκρώνονται. Όλα τα προσβαλλόμενα όργανα εμφανίζουν επιφανειακά ένα τεφρόλευκο αλευρώδες επίχρισμα. Τα νεαρά φύλλα παρουσιάζουν κατσάρωμα και παραμόρφωση. Καχεκτική ανάπτυξη, κάμψη της κορυφής και ενίοτε ξηράνσεις εμφανίζουν και οι τρυφεροί βλαστοί του δέντρου.
Οι οφθαλμοί που προσβάλλονται πρίν της εκπτύξεώς τους είτε δεν εκπτύσσονται ή εκπτύσσονται πιο αργά και παράγουν καχεκτική βλάστηση ή μεταχρωματισμένες ταξιανθίες που τελικά ξεραίνονται και πέφτουν. Στους καρπούς σχηματίζονται υπόλευκες κυκλικές κηλίδες οι οποίες μπορει και να καλύψουν ένα μεγάλο μέρος ή ολόκληρη την επιφάνειά του καρπού.

Στη κατηγορία ανήκουν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί:

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (μυκητοκτόνα ή βακτηριοκτόνα) για την αντιμετώπιση της ασθένιας, καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection