Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες μυκητολογικών και βακτηριολογικών ασθενειών

-

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Προκαλών οργανισμός: Armillaria mellea (Basidiomycotina, Asidiomycotina, Agotriles, Trichloromataceae).
Η ασθένεια από τη στιγμή που θα προσβάλλει το δένδρο είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπισθεί και για το λόγο αυτό θα πρέπει να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα προκειμένου ο μύκητας να μην εγκατασταθεί στον αγρό.

Συμπτώματα: Μείωση του ρυθµού ανάπτυξης του δένδρου, µε µικρή ετήσια βλάστηση, τα φύλλα είναι µικρά, χλωρωτικά και να πέφτουν εύκολα.

Καλλιεργητικά μέτρα:
α. Γνώση του ιστορικού στον οποίο θα πραγματοποιηθεί νέα φύτευση ροδακινεώνα. Σε περίπτωση φύτευσης αγρού με ιστορικό προσβολών από τον μύκητα χρήση κατάλληλης αμειψισποράς με εναλλαγή αγροστώδους - ψυχανθού.
β. Αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με την ανεκτικότητα των υποκειμένων στον μύκητα.
γ. Εκπαίδευση στον τρόπο αναγνώρισης της ασθένειας.
δ. Ξελάκιασμα της κεφαλής του λαιμού των δένδρων ώστε να δημιουργηθούν κατάλληλες συνθήκες αερισμού και χαμηλής σχετικής υγρασίας που δεν ευνοούν την ανάπτυξη του μύκητα.
ε. Σε περίπτωση προσβολής τήρηση των γενικών κανόνων υγιεινής για την αποφυγή της εξάπλωσης του μολύσματος (απομάκρυνση και καύση μολυσμένου φυτικού υλικού, αποστείρωση γεωργικών εργαλείων, μέτρα για την άρδευσης κτλ.
ζ. Χρήση πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού.
Στη κατηγορία ανήκουν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί:

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (μυκητοκτόνα ή βακτηριοκτόνα) για την αντιμετώπιση της ασθένιας, καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection