Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες μυκητολογικών και βακτηριολογικών ασθενειών

Ευτυπιωση - ΚΥΚΛΑΜΙΝΟ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

Εφαρμογή του VINTEC® για ΚΥΚΛΑΜΙΝΟ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

VINTEC®

trichoderma atroviride strain sc1 15%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 85%


Οδηγίες εφαρμογής για ΚΥΚΛΑΜΙΝΟ ΥΠΑΙΘΡΟΥ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του VINTEC® για χρηση σε ΚΥΚΛΑΜΙΝΟ ΥΠΑΙΘΡΟΥ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Μυκητοκτόνο με ζωντανούς μικροοργανισμούς για την προστασία της αμπέλου από προσβολές των μυκητολογικών ασθενειών ίσκα, ευτυπίωση κ.α. ασθενειών του ξύλου, των πυρηνοκάρπων και της αμυγδαλιάς από τις μυκητολογικές ασθένειες μονίλια, κορύνεο και εξώασκο, καθώς και για την προστασία της αμπέλου και της τομάτας από τον Βοτρύτη. Εφαρμόζεται σε φυτώρια και σε εγκαταστημένες καλλιέργειες. H δραστική ουσία περιέχει φυσικά και επιλεγμένα στελέχη του μύκητα Trichoderma atroviride strain SC1 ο οποίος δρα κατά των παθογόνων μυκήτων με τους εξής μηχανισμούς: Ανταγωνισμός για το χώρο και τα θρεπτικά συστατικά στις θέσεις μόλυνσης. Παρασιτισμός των παθογόνων μυκήτων. Παραγωγή ενώσεων και ενζύμων που αναστέλλουν την ανάπτυξη και καταστρέφουν τα κυτταρικά τοιχώματα των παθογόνων μυκήτων. Ενίσχυση της άμυνας των φυτών, τα οποία είναι ξενιστές. Μετά την εφαρμογή, το Τr. atroviride SC1 αποικεί κυρίως στη ριζόσφαιρα των φυτών, στο έδαφος, αλλά και το ξύλο των φυτών, όταν εφαρμόζεται στις πληγές. Έχει αποκλειστικά προληπτική δράση και συνεπώς η εφαρμογή του συνιστάται πριν τον αποικισμό των παθογόνων. Σε περίπτωση ενεργής προσβολής δε δρα θεραπευτικά.
Μέθοδος εφαρμογής: -Εφαρμογή σε φυτώρια: με εμβάπτιση ή διαβροχή (Drench) των κληματίδων (υποκείμενα και εμβόλια) ή με άρδευση των εμβολιασμένων φυτών.
-Εφαρμογή στον αγρό: ψεκασμός του φυτού ή κατευθυνόμενος ψεκασμός, στις πληγές κλαδέματος σε κάθε πλευρά των γραμμών φύτευσης του αμπελώνα, με χρήση κοινού φορητού ψεκαστήρα ή ψεκαστικού μέσου με πλευρικά πλαίσια, για τη συλλογή και επανακυκλοφορία του πλεονάζοντος ψεκαστικού υγρού. Χρησιμοποιήστε επαρκή ποσότητα νερού, για την κάλυψη όλων των πληγών κλαδέματος.
Το σκεύασμα έχει μέτρια αποτελεσματικότητα. Η αποτελεσματικότητα μεταβάλλεται ανάλογα με την ένταση της προσβολής και τις περιβαλλοντικές συνθήκες.
1. Για την προετοιμασία μοσχευμάτων:
Πρώτη εφαρμογή: πριν την αποθήκευση των κληματίδων σε ψυγείο, με εμβάπτιση ή διαβροχή
(Drench) για 3 ώρες. Αυτή η εφαρμογή δεν απαιτείται σε περίπτωση θερινού εμβολιασμού.
Δεύτερη εφαρμογή: κατά τη διάρκεια της ενυδάτωσης των κληματίδων (όταν τα υποκείμενα
βρίσκονται σε σπαργή), πριν τον εμβολιασμό, με εμβάπτιση ή διαβροχή (Drench) για 5 - 12 ώρες
Τρίτη εφαρμογή: κατά τη στρωμάτωση, με άρδευση των κληματίδων (υποκείμενα)
Τέταρτη εφαρμογή: πριν τη φύτευση, με εμβάπτιση ή διαβροχή (Drench) των ακρών των προς
φύτευση κληματίδων (υποκείμενα και εμβόλια) για 1 ημέρα. Μπορεί να εφαρμόζεται σε
συνδυασμό με σκευάσματα που περιέχουν Mycorrhiza και με ορμονικά σκευάσματα για την
ανάπτυξη του ριζικού συστήματος.
2. Εφαρμόστε το Vintec, τις ημέρες που έπονται του κλαδέματος, μόλις η ελάχιστη θερμοκρασία
φθάσει τους 10 °C για τουλάχιστον 5 ώρες και η σχετική υγρασία είναι >70%.
3. Για καλύτερα αποτελέσματα, χρειάζεται μετά την εφαρμογή, να ακολουθήσει περίοδος 48 ωρών χωρίς βροχή ή παγετό.
4. Συνιστάται η χρήση του Vintec σε συνδυασμό με προληπτικά καλλιεργητικά μέσα όπως η χρήση ελεγμένων υποκείμενων, η εξασφάλιση ποιότητας των μοσχευμάτων, το είδος, η εποχή και η ποιότητα του κλαδέματος, ο περιορισμός της προσβολής στον αγρό με απομάκρυνση και κάψιμο των νεκρών κληματίδων.
5. Στην πράξη τα κάτω φύλλα των φυτών τομάτας αφαιρούνται από το φυτό τακτικά (περίπου
εβδομαδιαίως). Έτσι, κάθε εβδομάδα υπάρχουν νέες πληγές, οι οποίες μπορεί να μολυνθούν με
Botrytis cinerea.
Συνιστάται η εφαρμογή του Vintec κάθε φορά που δημιουργούνται νέες πληγές σαν προληπτική
θεραπεία.
*«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις καλλιέργειες πορτοκαλιάς, λεμονιάς, μανταρινιάς, γκρέιπφρουτ, φράπας, περγαμόντου, νεραντζιάς, λιμετίας, κιτριάς, καστανιάς, φουντουκιάς, φιστικιάς, καρυδιάς, σμέουρων, μύρτιλλων, συκιάς, ακτινιδιάς, ελιάς, αβοκάντου, ροδιάς, μαστιχόδενδρου, κρεμμυδιού, σκόρδου, ασκαλώνιας, μελιτζάνας, μπάμιας, αγκινάρας, καλλωπιστικών φυτών και φυτωρίων από τη χρήση του σκευάσματος. Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα στην καλλιέργεια της κερασιάς από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις χρήσεις αυτές, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος.»
Συνθήκες εφαρμογής: Το σκεύασμα έχει μέτρια αποτελεσματικότητα. Η αποτελεσματικότητα μεταβάλλεται ανάλογα με την ένταση της προσβολής και τις περιβαλλοντικές συνθήκες. 1. Για την προετοιμασία μοσχευμάτων: Πρώτη εφαρμογή: πριν την αποθήκευση των κληματίδων σε ψυγείο, με εμβάπτιση ή διαβροχή (Drench) για 3 ώρες. Αυτή η εφαρμογή δεν απαιτείται σε περίπτωση θερινού εμβολιασμού. Δεύτερη εφαρμογή: κατά τη διάρκεια της ενυδάτωσης των κληματίδων (όταν τα υποκείμενα βρίσκονται σε σπαργή), πριν τον εμβολιασμό, με εμβάπτιση ή διαβροχή (Drench) για 5 - 12 ώρες Τρίτη εφαρμογή: κατά τη στρωμάτωση, με άρδευση των κληματίδων (υποκείμενα) Τέταρτη εφαρμογή: πριν τη φύτευση, με εμβάπτιση ή διαβροχή (Drench) των ακρών των προς φύτευση κληματίδων (υποκείμενα και εμβόλια) για 1 ημέρα. Μπορεί να εφαρμόζεται σε συνδυασμό με σκευάσματα που περιέχουν Mycorrhiza και με ορμονικά σκευάσματα για την ανάπτυξη του ριζικού συστήματος. 2. Εφαρμόστε το Vintec, τις ημέρες που έπονται του κλαδέματος, μόλις η ελάχιστη θερμοκρασία φθάσει τους 10 °C για τουλάχιστον 5 ώρες και η σχετική υγρασία είναι >70%. 3. Για καλύτερα αποτελέσματα, χρειάζεται μετά την εφαρμογή, να ακολουθήσει περίοδος 48 ωρών χωρίς βροχή ή παγετό. 4. Συνιστάται η χρήση του Vintec σε συνδυασμό με προληπτικά καλλιεργητικά μέσα όπως η χρήση ελεγμένων υποκείμενων, η εξασφάλιση ποιότητας των μοσχευμάτων, το είδος, η εποχή και η ποιότητα του κλαδέματος, ο περιορισμός της προσβολής στον αγρό με απομάκρυνση και κάψιμο των νεκρών κληματίδων. 5. Στην πράξη τα κάτω φύλλα των φυτών τομάτας αφαιρούνται από το φυτό τακτικά (περίπου εβδομαδιαίως). Έτσι, κάθε εβδομάδα υπάρχουν νέες πληγές, οι οποίες μπορεί να μολυνθούν με Botrytis cinerea. Συνιστάται η εφαρμογή του Vintec κάθε φορά που δημιουργούνται νέες πληγές σαν προληπτική θεραπεία. *«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις καλλιέργειες πορτοκαλιάς, λεμονιάς, μανταρινιάς, γκρέιπφρουτ, φράπας, περγαμόντου, νεραντζιάς, λιμετίας, κιτριάς, καστανιάς, φουντουκιάς, φιστικιάς, καρυδιάς, σμέουρων, μύρτιλλων, συκιάς, ακτινιδιάς, ελιάς, αβοκάντου, ροδιάς, μαστιχόδενδρου, κρεμμυδιού, σκόρδου, ασκαλώνιας, μελιτζάνας, μπάμιας, αγκινάρας, καλλωπιστικών φυτών και φυτωρίων από τη χρήση του σκευάσματος. Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα στην καλλιέργεια της κερασιάς από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις χρήσεις αυτές, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος.»
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής Βιολογικού Μυκητοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 06/07/2032
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Παρασκευάζεται από την:
Bi-PA NV/SA
Technologielaan 7
B-1840
Londerzeel
BELGIUM
TEL: +32(0) 52315366
FAX: +32(0) 52 30 11 35
e-mail: ann.vermaete@bi-pa.com
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
Κ&Ν ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ Μ.ΑΒΕΕ
ΒΙ.ΠΕ.Θ., Τ.Θ. 48
57022
ΣΙΝΔΟΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
TEL: 2310 586656
FAX: 2310 798423
e-mail: info@eftymiadis.gr; l.vellis@efthymiadis.gr

Επιστροφή στην σελίδα ΚΥΚΛΑΜΙΝΟ ΥΠΑΙΘΡΟΥ