Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες μυκητολογικών και βακτηριολογικών ασθενειών

-

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

ΠαθογόναMonilinia fructicοla, Monilinia laxa, Monilinia fructigena

Κύκλος Ασθένειας: 
Η μονίλια αναπτύσσεται πολύ γρήγορα σε θερμοκρασίες άνω των 10 βαθμών C και με σχετική υψηλή υγρασία, τα κονίδια (μολύσματα) μπορούν και διασπέιρονται με τον αέρα και την βροχή, προσβάλλοντας έτσι πολλά δέντρα ανά κτήμα. Τα συμπτώματα της στα πυρηνόκαρπα ξεχωρίζονται εύκολα. Η είσοδος του παθογόνου στο φυτό, γίνεται κυρίως από τα άνθη ή τις ουλές. Οι καρποί μπορούν να προσβληθούν από μικρογρατζουνιές.
Οι μουμιοποιημένοι καρποί που παρέμειναν πάνω στο δέντρο είτε στο έδαφος, διατηρούν το μόλυσμα της Μονίλιας σε όλη την διάρκεια του χειμώνα. Ο μύκητας προσβάλει και τα κλαδιά, δημιουργώντας πληγές από τις οποίες εκρέει κόμμι και σχηματίζονται έλκη. Από τους καρπούς και τα έλκη θα προέλθουν οι πρωτογενείς μολύνσεις που θα μολύνουν τα άνθη.


 
Πρόληψη:
• Σημαντικό μέτρο πρόληψης της ασθένειας είναι η εξαφάνιση των αρχικών εστιών μόλυνσης. Αυτό μπορεί να γίνει με τον καθαρισμό και την καταστροφή όλων των κλάδων που φέρουν έλκη, καθώς και των μουμιοποιημένων καρπών στα δέντρα και το έδαφος.
• Προληπτικές εφαρμογές από την έναρξη της άνθησης, με σκευάσματα που έχουν έγκριση χρήσης.
Στη κατηγορία ανήκουν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί:

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (μυκητοκτόνα ή βακτηριοκτόνα) για την αντιμετώπιση της ασθένιας, καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection