Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες μυκητολογικών και βακτηριολογικών ασθενειών

Μαυρη σηψη - ΑΜΠΕΛΙ: Οινοποιησιμες Ποικιλιες

Εφαρμογή του SPIROX D για ΑΜΠΕΛΙ: Οινοποιήσιμες Ποικιλίες

SPIROX D

Spiroxamine 40% / Difenoconazole 5%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 53.2%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΜΠΕΛΙ: Οινοποιήσιμες Ποικιλίες:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του SPIROX D για χρηση σε ΑΜΠΕΛΙ: Οινοποιήσιμες Ποικιλίες εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Διασυστηματικό μυκητοκτόνο, μίγμα δύο δραστικών ουσιών, με προστατευτική, θεραπευτική και κατασταλτική δράση, κατά του ωιδίου και της μαύρης σήψης στο αμπέλι και του ωιδίου στους καλλωπιστικούς θάμνους (Y). Η δραστική ουσία difenoconazole είναι διασυστηματικό μυκητοκτόνο ευρέος φάσματος, της ομάδας των τριαζολών, με προστατευτική και θεραπευτική δράση. Σε βιοχημικό επίπεδο η δράση της συνίσταται στην παρεμπόδιση της απομεθυλίωσης του C14 κατά τη διαδικασία βιοσύνθεσης της εργοστερόλης. Η δραστική ουσία spiroxamine, ανήκει στην ομάδα των σπιροκεταλαμινών. Παρεμποδίζει τη βιοσύνθεση δύο ενζύμων στο μονοπάτι βιοσύνθεσης των στερολών. Έχει προστατευτική, κυρίως θεραπευτική και κατασταλτική δράση.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός καλύψεως φυλλώματος. Ο όγκος του ψεκαστικού υγρού και η πίεση ψεκασμού πρέπει να είναι τέτοιοι ώστε να επιτυγχάνεται καλή διαβροχή του φυλλώματος.
-Να προηγείται δοκιμαστική εφαρμογή στις ποικιλίες αμπελιού Κορινθιακή σταφίδα και Σουλτανίνα.
-Στις ποικιλίες αυτές δεν είναι αποδεδειγμένη η απουσία φυτοτοξικότητας.
-*«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στους καλλωπιστικούς θάμνους (Y) από τη χρήση του σκευάσματος. Για τη χρήση αυτή, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος».
Συνθήκες εφαρμογής: -Να προηγείται δοκιμαστική εφαρμογή στις ποικιλίες αμπελιού Κορινθιακή σταφίδα και Σουλτανίνα. -Στις ποικιλίες αυτές δεν είναι αποδεδειγμένη η απουσία φυτοτοξικότητας. -*«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στους καλλωπιστικούς θάμνους (Y) από τη χρήση του σκευάσματος. Για τη χρήση αυτή, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος».
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του μυκητοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 31/12/2024
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
Arysta LifeScience Benelux Srl.
Rue de Renory 26/1
B-4102
Ougree
BELGIUM
TEL: +32/4. 3859711
FAX: +32/4. 385.97.49
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
UPL Ελλάς Α.Ε.
Ριζαρείου 16
15233
Χαλάνδρι
TEL: 210 5578777
e-mail: info.hellas@upl-ltd.com

Επιστροφή στην σελίδα ΑΜΠΕΛΙ: Οινοποιήσιμες Ποικιλίες