Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

Τριχοδερμα - Κατα μηκος αρδευτικων & στραγγιστικων καναλιων

Εφαρμογή του BASAMID για Κατά μήκος αρδευτικών & στραγγιστικών καναλιών

BASAMID

Dazomet 96.5%

Μικροκοκκώδες (MG) / Βοηθητικές ουσίες: 0.1%


Οδηγίες εφαρμογής για Κατά μήκος αρδευτικών & στραγγιστικών καναλιών:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του BASAMID για χρηση σε Κατά μήκος αρδευτικών & στραγγιστικών καναλιών εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Απολυμαντικό εδάφους που εφαρμόζεται πριν τη φύτευση των φυτών με σκοπό την αντιμετώπιση με υποκαπνισμό νηματωδών/εντόμων/μυκήτων εδάφους και βλαστανόντων ζιζανίων. Δρα με αποικοδόμηση του methyl isothiocyanate που είναι μη εκλεκτικός αναστολέας των ενζύμων.
Μέθοδος εφαρμογής: Προορίζεται μόνο για επαγγελματίες χρήστες.

Εφαρμόζεται στο έδαφος με ενσωμάτωση.



Οδηγίες χρήσης:
Εφαρμόζεται σε μεγάλες, μικρές επιφάνειες ή με τοπικές εφαρμογές σε γραμμές φύτευσης μεταξύ των καλλιεργειών (μεταξύ των φυτών) σε φυτώρια ή/και νέους αγρούς/θερμοκήπια πριν τη σπορά/φύτευση.



Εφαρμόστε το BASAMID MG κατανέμοντάς το ομοιόμορφα στην επιφάνεια του εδάφους χρησιμοποιώντας ένα κατάλληλο μηχάνημα διανομής κοκκωδών σκευασμάτων. Στη συνέχεια ενσωματώστε το στο έδαφος ή σε ζώνες, πριν την σπορά ή τη φύτευση. Η ενσωμάτωση γίνεται χρησιμοποιώντας κατάλληλο μηχάνημα σε βάθος 10cm όταν πρόκειται για καταπολέμηση ζιζανίων ή σε 20 cm όταν πρόκειται για καταπολέμηση νηματωδών, εντόμων και μυκήτων εδάφους. Μετά την ενσωμάτωση το έδαφος πρέπει να καλυφθεί με πλήρως αδιαπέραστο πλαστικό φιλμ τύπου TIF (total impermeable film) για 5 εβδομάδες στις θερμοκηπιακές χρήσεις και στις υπαίθριες χρήσεις εφόσον οι εφαρμογές γίνουν άνοιξη-καλοκαίρι. Εάν οι εφαρμογές στις υπαίθριες χρήσεις γίνουν φθινόπωρο, το έδαφος πρέπει να καλυφθεί με το αδιαπέραστο πλαστικό φιλμ τύπου TIF για 3 μήνες.



Εάν αναμένεται βροχή κατά την ημέρα απομάκρυνσης του πλαστικού κάλυψης τότε αυτό θα πρέπει να παραμείνει για τουλάχιστον μια μέρα μετά το πέρας της βροχόπτωσης.



Kατά τη διάρκεια της εφαρμογής σε θερμοκήπια, πρέπει να μένουν ανοικτά όλες οι πόρτες και τα παράθυρα και να παραμένουν σε λειτουργία ανοικτοί οι ανεμιστήρες και τα μηχανήματα αερισμού. Μετά την εφαρμογή τα θερμοκήπια πρέπει να κλείνονται ερμητικά σφραγίζοντας παράθυρα, πόρτες, εξαεριστήρες κλπ για να αποτραπεί η διαφυγή αερίων σε γειτονικά θερμοκήπια ή άλλους χώρους με ανθρώπους/ζώα/φυτά. Να γίνεται έλεγχος για τυχόν διαρροές αερίου. Πριν απομακρυνθεί το πλαστικό ανοίξτε το θερμοκήπιο για 24 ώρες. Μόλις απομακρυνθεί το πλαστικό, το έδαφος να παραμείνει για άλλες 7 ημέρες χωρίς καμία κατεργασία ώστε να απομακρυνθούν τυχόν ατμοί methyl isothiocyanate και πριν τη σπορά/φύτευση, να αεριστεί σε βάθος μικρότερο από το αντίστοιχο βάθος της ενσωμάτωσης. Μετά τη διάρκεια των 7 ημερών κατά την οποία έχει αεριστεί το έδαφος, καλλιεργείστε το και πραγματοποιείστε έλεγχο βλαστικότητας πριν τη μεταφύτευση.



Για την απολύμανση των εδαφών γλάστρας, σωρούς εδάφους ή σωρούς compost, το σκεύασμα ενσωματώνεται στο υπόστρωμα. Το υγρό έδαφος απλώνεται σε μια στερεή επιφάνεια. Κάθε στρώμα εδάφους πρέπει να έχει βάθος 20 cm. Η απαιτούμενη ποσότητα του σκευάσματος απλώνεται σε κάθε στρώμα και ενσωματώνεται πλήρως με χειροκίνητο περιστροφικό εξοπλισμό.

Το επεξεργασμένο χώμα μπορεί να συσσωρευτεί μέχρι ένα μέτρο ύψος.

Καλύψτε το σωρό του εδάφους με πλήρως αδιαπέραστη πλαστική μεμβράνη τύπου TIF. Αφήστε το καλυμμένο για τουλάχιστον 5 εβδομάδες (εφαρμογή σε θερμοκήπιο ή υπαίθρια εφαρμογή άνοιξη καλοκαίρι) ή 3 μήνες (υπαίθρια εφαρμογή το φθινόπωρο), στη συνέχεια αφαιρέστε το κάλυμμα και αφήστε το να παραμένει χωρίς καμία κατεργασία για άλλες 7 ημέρες ώστε να απομακρυνθούν τυχόν ατμοί methyl isothiocyanate. Προετοιμάστε το έδαφος για φύτευση αναστρέφοντας το έδαφος.



ΠΡΟΣΟΧΗ: πριν τη σπορά ή τη φύτευση σε έδαφος που εφαρμόστηκε BASAMID MG, επιβάλλεται η δοκιμή φυτοτοξικότητας/βλαστικότητας (δοκιμή με κάρδαμο). Ο έλεγχος αυτός γίνεται με τη χρήση ευαίσθητων σπόρων (κάρδαμου) μετά τον αερισμό εδάφους. Πάρτε αντιπροσωπευτικά δείγματα εδάφους 1) από το στρώμα που έγινε η ενσωμάτωση 2) από το στρώμα κάτω από το στρώμα ενσωμάτωσης και 3) χώμα μη απολυμασμένο.

Τοποθετείστε τα σε 3 χωριστά γυάλινα δοχεία με βιδωτό πώμα γεμίζοντας μέχρι τη μέση. Βυθίστε κομμάτια υγρού βαμβακιού σε σπόρους κάρδαμου και κρεμάστε με σπάγκο από ένα τέτοιο βαμβάκι σε κάθε δοχείο. Κλείστε σφιχτά τα βάζα και τοποθετείστε τα σε ζεστό, ηλιόλουστο χώρο. Οι σπόροι του κάρδαμου φυσιολογικά βλαστάνουν σε 1-2 ημέρες στους 20 βαθμους κελσίου. Αν δείτε απουσία ή καθυστέρηση βλάστησης ή μεταχρωματισμό των σποροφύτων σε σχέση με το μη απολυμασμένο χώμα, αερίστε το έδαφος ξανά και επαναλάβετε τον έλεγχο μετά από 2 ημέρες. Η περίοδος αερισμού αυξάνεται κατά 2 ημέρες εφόσον η δοκιμή φυτοτοξικότητας είναι θετική.



Μην εφαρμόζεται το σκεύασμα σε απόσταση μικρότερη του 1 μέτρου από το ριζικό σύστημα των παρακείμενων φυτών.

Για την επεξεργασία του εδάφους πριν από τη φύτευση μεταξύ των δέντρων σε υφιστάμενους οπωρώνες ή θάμνους σε αγρούς να εφαρμόζεται μέχρι την περιοχή που είναι το ριζικό σύστημα των φυτών. Τα ριζικά συστήματα των υφιστάμενων παρακειμένων καλλιεργειών θα πρέπει να αποκοπούν εντελώς για να αποφευχθεί η επαφή με το υπό εφαρμογή έδαφος.

Στο έδαφος μπορεί να εφαρμόζεται τοπικά χρησιμοποιώντας τις μεθόδους που συνιστώνται για την εφαρμογή σε μικρές εκτάσεις ή να μεταφέρεται και να κατεργάζεται σε ένα σωρό σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις του σκευάσματος.
1. Πριν την εφαρμογή στο θερμοκήπιο, απομακρύνετε τυχόν φυτά που υπάρχουν μέσα σε αυτό. 2. Μην φυτεύετε μέχρις ότου τα αέρια έχουν απομακρυνθεί τελείως από το έδαφος. 3. Ο χρόνος κάλυψης του εδάφους με το πλήρως αδιαπέραστο πλαστικό τύπου TIF διαφοροποιείται ανάλογα με το χρόνο εφαρμογής του σκευάσματος. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσεις.
Συνθήκες εφαρμογής: 1. Πριν την εφαρμογή στο θερμοκήπιο, απομακρύνετε τυχόν φυτά που υπάρχουν μέσα σε αυτό. 2. Μην φυτεύετε μέχρις ότου τα αέρια έχουν απομακρυνθεί τελείως από το έδαφος. 3. Ο χρόνος κάλυψης του εδάφους με το πλήρως αδιαπέραστο πλαστικό τύπου TIF διαφοροποιείται ανάλογα με το χρόνο εφαρμογής του σκευάσματος. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσεις.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του Απολύμαντικού εδάφους

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 31/05/2024
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09

Επιστροφή στην σελίδα Κατά μήκος αρδευτικών & στραγγιστικών καναλιών