Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

NEMASYS H

Heterorhabditis bacteriophora (Heterorhabditidae / Rhabditida)


Οδηγίες εφαρμογής για ΦΑΣΟΛΙΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ:

οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε Περισσότερες πληροφορίες για το Βιολογικό σκευάσματα NEMASYS H και για χρήση του σε ΦΑΣΟΛΙΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Βιολογικό στάδιο διάθεσης: Ατελές µολυσµατικό στάδιο.
Τυποποίηση (είδος συσκευασίας): Οι νηµατώδεις τοποθετούνται σε φορέα µε την µορφή τζελ σε µικρούς πλαστικούς δίσκους σε κουτί. Συσκευασίες µε 50, 250 εκατοµµύρια νηµατώδεις.
Συνθήκες αποθήκευσης: Αποθηκεύεται στο ψυγείο (5ο C). Το προϊόν παραµένει σταθερό στις προτεινόµενες συνθήκες για 4 εβδοµάδες.

Τρόπος εφαρµογής:
Για εφαρµογή µε επινώτιους ψεκαστήρες Σε ένα καθαρό κουβά/δοχείο προσθέστε µια συσκευασία 50 εκ. νηµατωδών Nemasys® H σε 10 λίτρα νερό ανακινήστε το διάλυµα καλά και διαλύστε περαιτέρω:
• Για αγρό ή έδαφος χρησιµοποιείστε 1 µέρος του διαλύµατος + 19 µέρη νερό
• Για γλάστρες χρησιµοποιείστε 1 µέρος του διαλύµατος + 39 µέρη νερό Ανακινήστε το διάλυµα συνεχώς και εφαρµόστε άµεσα 4 λίτρα/ µ2

Για εφαρµογή µε το σύστηµα ποτίσµατος
Να εναλλάσσετε συνεχώς τους τοµείς ποτίσµατος στον αγρό ή το θερµοκήπιο Αφήστε αρκετή ώρα ώστε το διάλυµα να φτάσει στην περιοχή που θέλετε να κάνετε την εφαρµογή Στο τέλος διοχετεύστε αρκετό νερό ώστε να κάνετε έκπλυση των νηµατωδών που βρίσκονται στους σωλήνες ποτίσµατος Συµβουλευτείτε τον προµηθευτή του συστήµατος στάγδην άρδευσης που χρησιµοποιείτε για την καταλληλότητα του

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ
Αγρός:
1.000.000 νηµατωδών / µ2 που εφαρµόζεται µε 4 λίτρα νερό / µ2
Γλάστρες: 500.000 νηµατωδών / µ2 που εφαρµόζεται µε 4 λίτρα νερό / µ2
Φράουλα: 25.000 νηµατωδών / φυτό που εφαρµόζεται µε 100cc νερό / φυτό

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ
Χρησιµοποιείστε πάντα καθαρό εξοπλισµό, ιδιαίτερα εάν µε αυτόν έχει προηγηθεί χρήση χηµικών σκευασµάτων Αφαιρέστε όλα τα φίλτρα από τον εξοπλισµό εφαρµογής Αρχικά γεµίστε µέχρι ένα µέρος την δεξαµενή του µηχανήµατος µε δροσερό και καθαρό νερό και βάλτε σε λειτουργία την ανακίνηση µέχρι να τελειώσει η εφαρµογή Αδειάστε το περιεχόµενο του προϊόντος σε καθαρό κουβά και προσθέστε τουλάχιστον 10 λίτρα νερό Ανακινήστε καλά και βεβαιωθείτε ότι το προϊόν έχει αναµιχθεί Αδειάστε το διάλυµα στη δεξαµενή του εξοπλισµού εφαρµογής Συµπληρώστε τη δεξαµενή µε την ανάλογη ποσότητα νερού Εφαρµόστε άµεσα την δόση σε όλη την καλλιέργεια Ποτίστε αµέσως µετά την εφαρµογή ώστε να καταβυθίσετε και να διασπείρετε τους νηµατώδεις µέσα στο έδαφος στην περιοχή της ριζόσφαιρας. Μην ποτίσετε τόσο τις γλάστρες που να έχει σαν αποτέλεσµα την απορροή του διαλύµατος από το χείλος της γλάστρας.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
• Να γίνεται εφαρµογή θεραπευτικά, δηλαδή να υπάρχει ήδη παρουσία/προσβολή οτιόρυγχου • Θερµοκρασιακό εύρος: 12-30οC για τουλάχιστον 2 εβδοµάδες µετά την εφαρµογή. • Το χώµα πρέπει να παραµείνει νωπό.
• Συνιστάται εφαρµογή µε πότισµα, ιδιαίτερα εάν τα φυτά έχουν πυκνό φύλλωµα. Εάν δεν είναι εφικτό, εφαρµογή µε ψεκασµό και άµεσο ξέπλυµα για να φτάσει το σκεύασµα στις ρίζες.
• Για τις φράουλες, πότισµα κατευθείαν στη ρίζα κάθε φυτού για την αποφυγή runoff.


ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ
• Να ανακινείτε συνεχώς τους νηµατώδεις κατά την εφαρµογή.
• Μην χρησιµοποιείτε προϊόν µετά την ηµεροµηνία λήξης του ή εάν δεν έχει αποθηκευτεί σωστά.
• Δεν είναι συµβατό µε κάθε είδους χηµικό. Για περισσότερες πληροφορίες για συµβατότητα µε φυτοπροστατευτικά σκευάσµατα επικοινωνήστε επικοινωνήστε µε την εταιρεία.
• Το προϊόν αφού ανοιχτεί θα πρέπει να χρησιµοποιηθεί εξ’ ολοκλήρου και άµεσα. Να µην αποθηκεύετε µέρος του προϊόντος αφού έχει ανοιχθεί ή αφού έχει αναµειχθεί µε νερό.
• Το Nemasys® H δρα περίπου για 4 εβδοµάδες. Προνύµφες του οτιόρυγχου που θα εκκολαφθούν από αυγά που εναποτέθηκαν 1 µήνα µετά την εφαρµογή δεν θα καταπολεµηθούν ικανοποιητικά.
• Το Nemasys® H δεν καταπολεµά τα ακµαία του οτιόρυγχου • Η πίεση που χρησιµοποιείται να µην υπερβαίνει τα 10 bar/ 10 ατµόσφαιρες.
• Η διάµετρος του ακροφυσίου θα πρέπει να είναι µεγαλύτερη από 0.5 mm
• Μακριά από παιδιά, τρόφιµα, ποτά και ζωοτροφές. Όταν το χρησιµοποιείτε µην τρώτε, µην πίνετε, µην καπνίζετε

12. Το σκεύασµα είναι κατάλληλο για χρήση στη βιολογική γεωργία.
13. Το σκεύασµα φέρει ετικέτα σύµφωνα µε την παράγραφο 1 του άρθρου 6 της σχετικής Υ.Α. και το συνηµµένο υπόδειγµα ετικέτας.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του μακροοργανισμού

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Εθνικός Κατάλογος Σκευασμάτων Φυτοπροστασίας που περιέχουν Μακρο-οργανισμούς
Αριθµός εγγραφής στον Ε.Κ.Σ.Φ.Μ: 02004