Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

THRIPEX

Neoseiulus cucumeris (Amblyseius cucumeris Syn.) (Phytoseiidae / Mesostigmata)


Οδηγίες εφαρμογής για ΦΑΣΟΛΙΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ:

οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε Περισσότερες πληροφορίες για το Βιολογικό σκευάσματα THRIPEX και για χρήση του σε ΦΑΣΟΛΙΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Μονάδα συσκευασίας:Neoseiulus cucumeris (αρπακτικό άκαρι).
Μέγεθος συσκευασίας: φιάλη 1000 ml, κουβάς 6000 ml.
Περιεχόμενο φιάλης: 50000 αρπακτικά ακάρεα (όλα τα στάδια) + μερικά ακάρεα των σιτηρών (όλα τα στάδια) αναμεμιγμένα με πίτουρο ή βερμικουλίτη.
Περιεχόμενα κουβά: 100000 αρπακτικά ακάρεα (όλα τα στάδια) + πολλά ακάρεα των σιτηρών (όλα τα στάδια) αναμεμιγμένα με πίτουρο.

Προφυλάξεις:σε περίπτωση μηχανικής εξαπόλυσης, η εισπνοή του προϊόντος μπορεί να προκαλέσει ευαισθητοποίηση. Ως προστασία για το άτομο που κάνει την εξαπόλυση και για αυτούς που δουλεύουν δίπλα στην περιοχή που γίνεται η εξαπόλυση, συστήνεται μια μάσκα σκόνης.

Στόχος

Διάφορα είδη θριπών. Τα αυγά που επωάζονται και το πρώτο προνυμφικό στάδιο. Τα αρπακτικά ακάρεα τρέφονται επίσης με τετρανύχους (π. χ. ακάρεα της φράουλας, κρυφό τετράνυχο), διάφιρα άλλα ακάρεα, μελιτώματα και γύρη.

Δόσεις
Οι πληροφορίες που δίνονται παρακάτω είναι απλά ενδεικτικές. Μπορεί να δοθεί καθοδήγηση κατά περίπτωση αν μας γίνουν γνωστές πληροφορίες για την καλλιέργεια, όπως το κλίμα της περιοχής, οι συνθήκες και το επίπεδο προσβολής. Για ακριβή κατά περίπτωση πληροφόρηση πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε τον τοπικό αντιπρόσωπο της KOPPERT.

THRIPEX

δόση

m²/μονάδα

διάστημα (ημέρες)

συχνότητα

παρατηρήσεις

προληπτικά

50/m²

500/1,000

14

-

-

θεραπεία σε ελαφρά προσβολή

100/m²

250/500

14

-

-

θεραπεία σε βαριά προσβολή

100/m²

250/500

7

-

-

Εξαπόλυση

Περιστρέψτε και ανακινήστε ελαφρώς πριν την χρήση.
Διανείμετε το υλικό με το χέρι επάνω στα φύλλα, διανείμετε σε όλη την καλλιέργεια χρησιμοποιώντας έναν ανεμιστήρα, ή - μόνο στην περίπτωση του κουβά - σκορπίστε το υλικό σε μικρούς σωρούς επάνω στο υπόστρωμα χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι, σε ποσότητα 2,5 ml ανά φυτό, απέναντι από τον σταλάκτη. 
Όταν το τοποθετείτε επάνω στο υπόστρωμα, οι μικροί σωροί συνεχίζουν να παράγουν αρπακτικά ακάρεα για μερικές εβδομάδες. Τα ακάρεα φεύγουν από το σωρό για να διασκορπιστούν στην καλλιέργεια.
 

Περιβαλλοντικές συνθήκες
Η σχετική υγρασία πρέπει να είναι πάνω από 75% και η θερμοκρασία πάνω από 20°C για μερικές ώρες της ημέρας. Το THRIPEX περιέχει ένα είδος (strain του Neoseiulus cucumeris) το οποίο δεν επιδέχεται διάπαυση (λήθαργο). Επομένως τα αρπακτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλο τον χρόνο.

Αποθήκευση και διαχείριση

Τα ωφέλιμα έντομα έχουν μία πολύ σύντομη προσδοκόμενη ζωή και ως εκ τούτου πρέπει να εισάγονται εντός της καλλιέργειας αμέσως μετά την παραλαβή. Η αποθήκευση τους για μια περίοδο μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα και είναι δυνατή μόνο υπό συνθήκες που περιγράφονται παρακάτω. Η Koppert B.V. δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε απώλεια ποιότητας όταν το προϊόν αποθηκεύεται για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις συνιστώμενες ή/και υπό συνθήκες εσφαλμένες.

Αποθήκευση μετά την παραλαβή: 1-2 ημέρες.
Θερμοκρασία αποθήκευσης: 10-15°C.

Παρατηρήσεις
Το προιόν THRIPEX περιέχει ακάρεα του σιταριού (Tyrophagus putrescentiae) και πίτουρο. Αυτά τα ακάρεα μπορεί να προκαλέσουν μια ελαφριά ζημιά σε μερικές καλλιέργειες, ιδιαίτερα όταν αναπτύσσονται συνθήκες υψηλής υγρασίας αυτά είναι παρόντα σε μεγάλους αριθμούς. Συμβουλευτείτε τον προμηθευτή σας πριν από την χρήση. Συνιστάται μια δοκιμή σε μικρή έκταση της καλλιέργειας ή σε τυχόν πειραματικές ποικιλίες.

Εμφάνιση
Κινητά στάδια:ροζ - μπεζ, σχήματος σταγόνας, πλακερό με κοντά πόδια, το βρίσκουμε συχνά σε προφυλαγμένα μέρη όπως κατά μήκος των νεύρων και μέσα στα λουλούδια.

Αυγά: άσπρα διαφανή, προσκολλημένα στις τρίχες στην κάτω επιφάνεια των φύλλων.

Τρόπος δράσης

Τα τέλεια αρπακτικά ακάρεα ψάχνουν δραστήρια την τροφή τους και την απομυζούν τελείως.

Σημαντικό!
Οι δόσεις εφαρμογής  αυτού του προϊόντος πρέπει να προσαρμόζονται στον τρόπο δράσης του προϊόντος και τα αποτελέσματα που μπορεί να αναμένονται στην καλλιέργεια στην οποία εφαρμόζεται το προϊόν. Ο προμηθευτής σας μπορεί να σας δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του μακροοργανισμού

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Εθνικός Κατάλογος Σκευασμάτων Φυτοπροστασίας που περιέχουν Μακρο-οργανισμούς
Αριθµός εγγραφής στον Ε.Κ.Σ.Φ.Μ: 01024
Παρασκευάζεται από την:
Koppert B.V.
NETHERLANDS
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
KOPPERT B.V. HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.
Ανθέων 26
19400
ΚΟΡΩΠΙ
TEL: 211 182 8080
FAX: 211 182 9198
e-mail: info@koppert.gr
Bio-Protecta
ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΕΩΣ 33
585 00
TEL: 2381 83110