Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

Erviline

Aphidius ervi (Braconidae / Hymenoptera)


Οδηγίες εφαρμογής για ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ:

οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε Περισσότερες πληροφορίες για το Βιολογικό σκευάσματα Erviline και για χρήση του σε ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Το παρασιτοειδές Aphidius ervi χρησιμοποιείται για τη βιολογική αντιμετώπιση των αφίδων (μελίγκρας).

Περιγραφή προϊόντος
Το Aphiline e περιέχει το παρασιτοειδές κατά των αφίδων Aphidius ervi Haliday (Braconidae), Hymenoptera. Το προϊόν διατίθεται σε μορφή νέο-εκκολειφθέτων ενηλίκων και παρασιτισμένων πουπών σε ειδικά φιαλίδια. Οι παρασιτισμένες πούπες συσκευάζονται αμέσως πριν σταλούν και τα πρώτα ενήλικα εκκολάπτονται κατά τη μεταφορά. Το ποσοστό των ενηλίκων που θα εκκολαφθεί, εξαρτάται από την θερμοκρασία που επικρατεί κατά τη μεταφορά. Κάθε φιαλίδιο περιέχει τροφή, ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή κατάσταση των ενηλίκων.

Βιολογικό στάδιο διάθεσης: Παρασιτισμένες προνύμφες αλευρώδη. Κάποια ακμαία ίσως ξεκινήσουν να εξέρχονται κατά τη μεταφορά.
Το σκεύασμα είναι κατάλληλο για χρήση στη βιολογική γεωργία

Τρόπος εφαρμογής-Δόσεις: Αφαιρέστε το καπάκι από το μπουκάλι και διασχίστε την καλλιέργεια εξαπολύοντας τα ακμαία.
Το εύρος δόσης είναι από 1-50 άτομα/τ.μ.
Ενδείκνυται να συμβουλεύεται ο εκάστοτε χρήστης τον υπεύθυνο τεχνικό της εταιρίας για να συγκεκριμενοποιηθεί η δόση και ο τρόπος εφαρμογής κατά περίπτωση.

Τρόπος δράσης
Το θηλυκά του Aphidius ervi αναζητούν και παρασιτούν κυρίως τις αφίδες Macrosiphum euphorbiae, Aulacorthum solani και Acyrthosiphon pisum , ενώ ερευνάται και η βιολογική του σχέση με την αφίδα Myzus persicae. Επίσης, παρασιτεί και άλλα ήδη αφίδων, για τα οποία όμως υπάρχουν λίγες πληροφορίες. Το Aphidius ervi κατάγεται από την Ευρώπη, αλλά έχει εισαχθεί επιτυχώς εκτός των άλλων στη βόρεια και νότια Αμερική και στην Αυστραλία, ως μέρος βιολογικής καταπολέμησης των αφίδων. Όταν το θηλυκό εντοπίσει μία μεμονωμένη αφίδα ή αποικία αυτής, την ψηλαφίζει με τις κεραίες του και αν η αφίδα είναι μη παρασιτισμένη και κατάλληλη σε μέγεθος, το θηλυκό κυρτώνει άμεσα την κοιλιά του και κεντρίζει με τον ωοθέτη του την αφίδα, εναποθέτοντας ένα ωό μέσα στην κοιλιά της. Το ωό εκκολάπτεται σύντομα μέσα στην αφίδα και η εξερχόμενη προνύμφη διατρέφεται από το εσωτερικό της. Η αφίδα-ξενιστής πεθαίνει, όταν η προνύμφη αρχίζει και τρέφεται με τα ζωτικά της όργανα . Όταν η προνύμφη του παρασίτου αναπτυχθεί πλήρως, ανοίγει μια σχισμή στην αφίδα και εναποθέτει λευκό νημάτιο. Όσο η διαδικασία συνεχίζεται η αφίδα-ξενιστής μετατρέπεται στη μαύρη χαρακτηριστική παρασιτισμένη πούπα. Ύστερα από 5-10 ημέρες, ένα ακμαίο είναι έτοιμο να εξέλθει. Το ακμαίο ανοίγει μια οπή πάνω στην παρασιτισμένη πούπα και εξέρχεται για να αναζητήσει νέες αφίδες-ξενιστές. Ο βιολογικός κύκλος του Aphidius ervi διαρκεί περισσότερο από του Aphidius colemani στις ίδιες θερμοκρασίες , είναι μεγαλύτερο και παρασιτεί μεγαλύτερες αφίδες- ξενιστές. Στους 21 ° C το A. colemani ολοκληρώνει το βιολογικό του κύκλο σε 14 ημέρες και το A. ervi σε 19, ενώ στους 15°C ο συνολικός χρόνος που απαιτείται είναι 20 και 29 ημέρες αντίστοιχα.

Πότε δεν χρησιμοποιείται
Το Aphiline e δεν χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των αφίδων Myzus persicae και Aphis gossypii. Παρόλο που μπορεί να υπάρξει ένα ποσοστό παρασιτισμού, προτιμάτε η χρήση του Aphidius colemani για την καταπολέμηση των αφίδων αυτών. Επίσης, το Αphiline e δεν μπορεί από μόνο του να ελέγξει μεγάλους πληθυσμούς της αφίδας Macrosiphum euphorbiae ή άλλα μεγάλα είδη αφίδας, διότι η ταχύτητα ανάπτυξης του πληθυσμού της αφίδας είναι μεγάλη. Στην περίπτωση αυτή, συνίσταται η χρήση συμβατών χημικών σκευασμάτων ή η χρήση αρπακτικού ή σκαθάρια Coccinellid, ώστε να μειωθεί ο πληθυσμός της αφίδας σε επίπεδο που επιτρέπει την χρήση του Aphiline e.

Συνθήκες αποθήκευσης: Να χρησιμοποιηθεί μέσα σε 18 ώρες από την παραλαβή. Μεταφέρεται και αποθηκεύεται στους 6-10ο C, σε οριζόντια θέση. Αποφεύγεται άμεση έκθεση σε ηλιακό φως.

Συμβατότητα με χημικά
​​​​​​​
Ένας μεγάλος αριθμός χημικών για τον έλεγχο των αφίδων είναι συμβατός με τη χρήση του Aphiline e. Όμως, με τη χρήση των προϊόντων καταπολέμησης της αφίδας, αναπόφευκτα θα μειωθεί και ο πληθυσμός του παράσιτου, αφού μειώνεται ο πληθυσμός του ξενιστή από τον οποίο τρέφονται οι προνύμφες του.

Τυποποίηση (είδος συσκευασίας) : Πλαστικό φιαλίδιο 30ml που περιέχει 250 νύμφες παρασιτοειδών
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του μακροοργανισμού

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Εθνικός Κατάλογος Σκευασμάτων Φυτοπροστασίας που περιέχουν Μακρο-οργανισμούς
Αριθµός εγγραφής στον Ε.Κ.Σ.Φ.Μ: 03004
Παρασκευάζεται από την:
Bioline AgroSciences Ltd.
Telstar Nursery, Holland Road, Little Clacton
C0169QG
ESSEX
United Kingdom
TEL: 0044 1255863200
FAX: 0044 1255863205
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
Anthesis Ι.Κ.Ε.
Εμ. Μπενάκη 8
14561
Κηφισιά, Αθήνα
TEL: (+30)210 8012367
FAX: (+30)210 62 33196
e-mail: info@anthesis.gr