Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Εγκατάσταση της εφαρμογής σε κινητό Blackberry Βρείτε μας στο Facebook

MELODY COMPACT 49 WG

Copper oxychloride 40.6% / Iprovalicarb 8.4%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 19.93%


Οδηγίες εφαρμογής για ΜΑΡΟΥΛΙ:

Δόσεις σκευάσματος

Περονόσπορος (Bremia lactucae)
185 κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Μύκητες,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 80 - 100 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 4
Mεσοδιάστηµα µεταξύ των εφαρµογών: 7 - 14 ηµέρες
Τρόπος και χρόνος εφαρμογής: Ψεκασμός καλύψεως φυλλώματος προληπτικά πριν την έναρξη της προσβολής εφόσον οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη της ασθένειας και κατά την περίοδο επώασης (72 ώρες μετά τη μόλυνση). Μεσοδιάστημα εφαρμογών: 7-14 ημέρες ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την πίεση προσβολής.
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 7
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Διασυστηματικό μυκητοκτόνο για την αντιμετώπιση του Περονόσπορου. Το iprovalicarb (ομάδα αμιδο-καρβαμιδικών εστέρων) δρα εξειδικευμένα κυρίως εναντίων μυκήτων της τάξης Peronosporales (γένη Peronospora, Plasmopara, Pseudoperonospora, Bremia & Phytophthora) της κλάσης των Ωομυκήτων. Γενικά το iprovalicarb θεωρείται ότι εμφανίζει αξιόλογη προληπτική κυρίως δράση αλλά ικανοποιητική θεραπευτική και αντισπορογόνο δράση, απορροφάται ταχέως από το φύλλωμα, με αποπλαστική κυρίως κίνηση. Ο οξυχλωριούχος χαλκός (copper oxychloride/ομάδα χαλκούχων) κυκλοφορεί στη χώρα μας από ετών ως προστατευτικό μυκητοκτόνο επαφής και δρα ως δισθενές ιόν του μεταλλικού χαλκού παρεμποδίζοντας τη βλάστηση των σπορίων των ευαίσθητων μυκήτων στην επιφάνεια των φυτικών ιστών.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμοί φυλλώματος.
1.Το εύρος της δόσης και το μεσοδιάστημα εφαρμογών (όπου εφαρμόζεται) εξαρτάται από το στάδιο ανάπτυξης της καλλιέργειας και το επίπεδο/ένταση προσβολής της ασθένειας.
2.Στις καλλιέργειες της τομάτας (Υ&Θ), του πεπονιού (Υ), του καρπουζιού (Υ), του κρεμμυδιού, του μαρουλιού (συμπερ. των παρόμοιων σαλατών υπαίθρου) , της ρόκας και του αντιδιού, οι συνιστώμενες δόσεις σκευάσματος ανά στρέμμα να χρησιμοποιούνται τόσο με τον χαμηλό όγκο ψεκαστικού υγρού των 60 ή 80 λίτρων ανά στρέμμα όσο και με τον υψηλό όγκο ψεκαστικού υγρού των 100 λίτρων νερό ανά στρέμμα, ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης της καλλιέργειας.
Διαχείριση Ανθεκτικότητας:
Εφαρμόστε το Melody Compact 49 WG προληπτικά ή στα πρώτα στάδια ανάπτυξης των ασθενειών.
Εφαρμόστε το Melody Compact 49 WG σε ενάλλαγή με μυκητοκτόνα άλλων ομάδων με διαφορετικό τρόπο δράσης από τους αμιδο-καρβαμιδικούς εστέρες (CAA).
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλιεργητική περίοδο: 4.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Το εύρος της δόσης και το μεσοδιάστημα εφαρμογών (όπου εφαρμόζεται) εξαρτάται από το στάδιο ανάπτυξης της καλλιέργειας και το επίπεδο/ένταση προσβολής της ασθένειας. 2.Στις καλλιέργειες της τομάτας (Υ&Θ), του πεπονιού (Υ), του καρπουζιού (Υ), του κρεμμυδιού, του μαρουλιού (συμπερ. των παρόμοιων σαλατών υπαίθρου) , της ρόκας και του αντιδιού, οι συνιστώμενες δόσεις σκευάσματος ανά στρέμμα να χρησιμοποιούνται τόσο με τον χαμηλό όγκο ψεκαστικού υγρού των 60 ή 80 λίτρων ανά στρέμμα όσο και με τον υψηλό όγκο ψεκαστικού υγρού των 100 λίτρων νερό ανά στρέμμα, ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης της καλλιέργειας. Διαχείριση Ανθεκτικότητας: Εφαρμόστε το Melody Compact 49 WG προληπτικά ή στα πρώτα στάδια ανάπτυξης των ασθενειών. Εφαρμόστε το Melody Compact 49 WG σε ενάλλαγή με μυκητοκτόνα άλλων ομάδων με διαφορετικό τρόπο δράσης από τους αμιδο-καρβαμιδικούς εστέρες (CAA). Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλιεργητική περίοδο: 4.
Φυτοτοξικότητα:
Το σκεύασμα δεν είναι φυτοτοξικό στις συνιστώμενες καλλιέργειες και δόσεις εφαρμογής στις Ελληνικές εδαφοκλιματικές συνθήκες, εφόσον τηρούνται οι οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στην ετικέτα.

Συσκευασία:
-Είδος: Σακούλα, Σακούλα εντός κυτίου.
-Μέγεθος: 300 γρ., 350 γρ., 370 γρ., 600 γρ., 700 γρ., 750 γρ., 900 γρ., 1 Κιλό (Χλγρ.)
1,2 Κιλά (Χλγρ.), 1,5 Κιλό (Χλγρ.), 2 Κιλά (Χλγρ.), 3 Κιλά (Χλγρ.).
-Υλικό: Σύνθετο PET/Al/PE (σακούλα) & χαρτί (κυτίο).

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση σύμφωνα με τον Κανονισμό 1107/2009
Λήξη έγκρισης: 31/01/2019
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
Bayer S.A.S., Division Crop Science
16, rue Jean-Marie Leclair, CP 90106
69266
Lyon Cedex 09
FRANCE
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
BAYER ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ
Σωρού 18-20, ΜΑΡΟΥΣΙ
15125
ΑΘΗΝΑ
TEL: 210 6166000
FAX: 210 6109100
e-mail: aikaterini.achimastou@bayer.com