Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Εγκατάσταση της εφαρμογής σε κινητό Blackberry Βρείτε μας στο Facebook

ORTIVA TOP 20/12.5 SC

Azoxystrobin 20% / Difenoconazole 12.5%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 69.3%


Οδηγίες εφαρμογής για ΤΟΜΑΤΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ:

Δόσεις σκευάσματος

Αλτερνάρια (Alternaria spp.)
Ωϊδιο (Leveillula taurica)
100 κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Μύκητες,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 50 - 100 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 1
Τρόπος και χρόνος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος προληπτικά ή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων ΒΒCH 40-87
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 7
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Διασυστηματικό μυκητοκτόνο με προστατευτική και θεραπευτική δράση κατά διαφόρων μυκητολογικών ασθενειών. Το azoxystrobin είναι μυκητοκτόνο, που ανήκει στην ομάδα των στρομπιλουρινών, είναι προστατευτικό με μερική διελασματική δράση και παρεμποδίζει τη βλάστηση των σπορίων, την ανάπτυξη του μυκηλίου και την παραγωγή των σπορίων, ελέγχοντας ένα μεγάλο εύρος μυκήτων. Στο βιοχημικό επίπεδο η δράση του είναι στο σύμπλοκο ΙΙΙ της αναπνευστικής αλυσίδας. Το difenoconazole είναι διασυστηματικό μυκητοκτόνο, που ανήκει στην ομάδα των τριαζολών, και είναι αποτελεσματικό σε μεγάλο εύρος παθογόνων μυκήτων. Στο βιοχημικό επίπεδο η δράση του συνίσταται στην παρεμπόδιση της απομεθυλίωσης του C14 κατά την διαδικασία βιοσύνθεσης της εργοστερόλης.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμοί καλύψεως. Ψεκάστε με τον απαραίτητο όγκο ώστε να επιτευχθεί καλή κάλυψη της φυλλικής επιφάνειας από το ψεκαστικό υγρό.
1.Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις καλλιέργειες: μπρόκολο, σέλινο, πράσο, σπαράγγι, μπιζέλι, μαϊδανός, αγκινάρα, κρεμμύδι χλωρό, σκόρδο από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις χρήσεις αυτές ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος.
Για την αποφυγή ανεπιθύμητων συμπτωμάτων
-Να μην χρησιμοποιείται σε φυτώρια.
-Να μην χρησιμοποιείται σε διάστημα μικρότερο των 3 εβδομάδων από τη σπορά/φύτευση.
- Να μην εφαρμόζεται σε περιόδους έντονης υγρασίας ή σε συνδιασμό με ορμόνες ανάπτυξης.
Διαχείριση ανθεκτικότητας:
• Εφαρμόστε το ORTIVA TOP 20/12.5 SC προληπτικά ή πρώτα στάδια της ανάπτυξης των ασθενειών και αποφύγετε τις θεραπευτικές εφαρμογές.
• Εφαρμόστε το ORTIVA TOP 20/12.5 SC σε προγράμματα
ψεκασμών σε εναλλαγή με μυκητοκτόνα άλλων ομάδων με διαφορετικό τρόπο δράσης από τους QoIs (στρομπιλουρίνες) και τους DMIs (τριαζόλες) με τα οποία δεν εμφανίζεται διασταυρωτή ανθεκτικότητα.
• Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλιεργητική περίοδο 2-3 ανάλογα με την καλλιέργεια.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις καλλιέργειες: μπρόκολο, σέλινο, πράσο, σπαράγγι, μπιζέλι, μαϊδανός, αγκινάρα, κρεμμύδι χλωρό, σκόρδο από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις χρήσεις αυτές ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος. Για την αποφυγή ανεπιθύμητων συμπτωμάτων -Να μην χρησιμοποιείται σε φυτώρια. -Να μην χρησιμοποιείται σε διάστημα μικρότερο των 3 εβδομάδων από τη σπορά/φύτευση. - Να μην εφαρμόζεται σε περιόδους έντονης υγρασίας ή σε συνδιασμό με ορμόνες ανάπτυξης. Διαχείριση ανθεκτικότητας: • Εφαρμόστε το ORTIVA TOP 20/12.5 SC προληπτικά ή πρώτα στάδια της ανάπτυξης των ασθενειών και αποφύγετε τις θεραπευτικές εφαρμογές. • Εφαρμόστε το ORTIVA TOP 20/12.5 SC σε προγράμματα ψεκασμών σε εναλλαγή με μυκητοκτόνα άλλων ομάδων με διαφορετικό τρόπο δράσης από τους QoIs (στρομπιλουρίνες) και τους DMIs (τριαζόλες) με τα οποία δεν εμφανίζεται διασταυρωτή ανθεκτικότητα. • Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλιεργητική περίοδο 2-3 ανάλογα με την καλλιέργεια.
Φυτοτοξικότητα:
Δεν είναι φυτοτοξικό στις προτεινόμενες καλλιέργειες και δόσεις εφαρμογής.
Στα πεπόνια και τομάτες και συγκεκριμένα στις ποικιλιές Hugo, Deneb για τα πεπόνια και Saladar για την τομάτα, παρατηρήθηκε μια ευαισθησία, η οποία όμως δεν εμπόδισε την ανάπτυξη ή την παραγωγή. Προτείνεται μια μικρή δοκιμή πριν την καθολική εφαρμογή του σκευάσματος για τις καλλιέργειες της τομάτας και πεπονιού.
Σε ορισμένες ποικιλίες μηλιάς είναι φυτοτοξικό. Γι αυτό κατά τον ψεκασμό θα πρέπει να προσεχθεί η διασπορά του ψεκαστικού υγρού σε αγρούς που γειτνιάζουν με μηλιές. Ψεκαστικά μέσα που είχαν χρησιμοποιηθεί για εφαρμογή με ORTIVA TOP,να
ξεπλένονται με ιδιαίτερη προσοχή πριν χρησιμοποιηθούν σε καλλιέργεια μηλιάς.

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό:
Φιάλες 10 κ.εκ, 20 κ.εκ, 50 κ.εκ, 100 κ. εκ., 150 κ.εκ, 160κ.εκ., 200 κ.εκ, 250 κ.εκ, 300 κ.εκ, 500 κ.εκ., 1 λίτρο, 2 λίτρα HDPE ή ΡΕΤ.
Μπιτόνια 2, 5, 10 και 20 λίτρων HDPE ή ΡΕΤ.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση σύμφωνα με τον Κανονισμό 1107/2009
Λήξη έγκρισης: 31/12/2018
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09