Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Εγκατάσταση της εφαρμογής σε κινητό Blackberry Βρείτε μας στο Facebook

KAISO SORBIE 5 EG

Lambda cyhalothrin 5%

Kοκκώδες σε καψούλα (EG) / Βοηθητικές ουσίες: 94.79%


Οδηγίες εφαρμογής για ΜΑΡΟΥΛΙ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ:

Δόσεις σκευάσματος

Θρίπες (Frankliniella occidentalis)
Πράσινο σκουλήκι (Heliothis sp.) (χρήση ήσσονος σηµασίας)
Nasonovia ribisnigri (MOSLEY)
Φυλλοφάγες κάμπιες (Spodoptera sp.) (χρήση ήσσονος σηµασίας)
Θρίπες (Thrips angusticeps)
Θρίπες (Thrips tabaci)
15-30 γραμμάρια στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Έντομα,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 60 - 100 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 2
Κατευθυνόμενος ψεκασμός στις κορυφές των φυτών όταν ο πληθυσμός αρχίζει να αυξάνει σε επίπεδο προβλήματος.
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 3
Για την καλλιέργεια "ΜΑΡΟΥΛΙ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ": Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για χρήση "ήσσονος σημασίας" όπως φαίνεται στη παραπάνω σχετική λιστα με τις δόσεις εφαρμογής του σκευάσματος.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Το Kaiso Sorbie ®5 EG είναι ευρέως φάσματος πυρεθριδοειδές εντομοκτόνο και δρα δια επαφής και δια στομάχου με προληπτική και κατασταλτική δράση, για την αντιμετώπιση μυζητικών καθώς και μασητικών εντόμων σε διάφορες καλλιέργειες. Δρα στο νευρικό σύστημα των εντόμων, παρεμποδίζοντας το κλείσιμο των διαύλων Na+ στους νευράξονες των νευρικών κυττάρων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια συνεχή νευρομυϊκή μεταφορά μηνυμάτων, πράγμα που οδηγεί σε υπερδιέγερση, παράλυση και θάνατο των εντόμων.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος.
1.Για την αντιμετώπιση του πηρυνοτρήτη στην ελιά, να εφαρμόζεται η χαμηλή δόση για την αντιμετώπιση της ανθόβιας γενιάς, και η μεγάλη δόση για την αντιμετώπιση της καρπόβιας γενιάς.
2.Εφόσον χρησιμοποιείται διαφορετικός όγκος ψεκαστικού υγρού (μειωμένοι όγκοι ψεκασμού) να τηρείται η προτεινόμενη δόση ανά στρέμμα που προτείνεται για τους συνήθεις όγκους.
1.Χρήση καλλιεργητικών τεχνικών, φυσικών και βιολογικών μεθόδων ώστε να περιορίζεται ο πληθυσμός των εντόμων και να μειώνεται ο αριθμός των εφαρμογών στις απολύτως απαραίτητες για αποτελεσματικό έλεγχο.
2.Εφαρμογές μόνο όταν είναι απαραίτητο με βάση τα πιθανά υφιστάμενα όρια οικονομικής ζημιάς.
3.Το Kaiso Sorbie 5 EG πρέπει να εφαρμόζεται στις προτεινόμενες δόσεις και με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται καλή και ομοιόμορφη κάλυψη της φυλλικής επιφάνειας με το ψεκαστικό υγρό.
4.Να αποφεύγονται διαδοχικές εφαρμογές του Kaiso Sorbie ®5 EG. Να εφαρμόζεται σε εναλλαγή με εντομοκτόνα άλλης ομάδας με διαφορετικό τρόπο δράσης από τις πυρεθρίνες.
Διαχείριση της ανθεκτικότητας:
Να διενεργείται συστηματικός έλεγχος των πληθυσμών των εχθρών/στόχων ώστε να εντοπιστεί έγκαιρα ενδεχόμενη ανάπτυξη ανθεκτικότητας. Εάν διαπιστωθούν περιπτώσεις μειωμένης αποτελεσματικότητας, οι εφαρμογές που ακολουθούν θα πρέπει να γίνονται με σκευάσματα διαφορετικής ομάδας.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Για την αντιμετώπιση του πηρυνοτρήτη στην ελιά, να εφαρμόζεται η χαμηλή δόση για την αντιμετώπιση της ανθόβιας γενιάς, και η μεγάλη δόση για την αντιμετώπιση της καρπόβιας γενιάς. 2.Εφόσον χρησιμοποιείται διαφορετικός όγκος ψεκαστικού υγρού (μειωμένοι όγκοι ψεκασμού) να τηρείται η προτεινόμενη δόση ανά στρέμμα που προτείνεται για τους συνήθεις όγκους. 1.Χρήση καλλιεργητικών τεχνικών, φυσικών και βιολογικών μεθόδων ώστε να περιορίζεται ο πληθυσμός των εντόμων και να μειώνεται ο αριθμός των εφαρμογών στις απολύτως απαραίτητες για αποτελεσματικό έλεγχο. 2.Εφαρμογές μόνο όταν είναι απαραίτητο με βάση τα πιθανά υφιστάμενα όρια οικονομικής ζημιάς. 3.Το Kaiso Sorbie 5 EG πρέπει να εφαρμόζεται στις προτεινόμενες δόσεις και με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται καλή και ομοιόμορφη κάλυψη της φυλλικής επιφάνειας με το ψεκαστικό υγρό. 4.Να αποφεύγονται διαδοχικές εφαρμογές του Kaiso Sorbie ®5 EG. Να εφαρμόζεται σε εναλλαγή με εντομοκτόνα άλλης ομάδας με διαφορετικό τρόπο δράσης από τις πυρεθρίνες. Διαχείριση της ανθεκτικότητας: Να διενεργείται συστηματικός έλεγχος των πληθυσμών των εχθρών/στόχων ώστε να εντοπιστεί έγκαιρα ενδεχόμενη ανάπτυξη ανθεκτικότητας. Εάν διαπιστωθούν περιπτώσεις μειωμένης αποτελεσματικότητας, οι εφαρμογές που ακολουθούν θα πρέπει να γίνονται με σκευάσματα διαφορετικής ομάδας.
Φυτοτοξικότητα:
Δεν είναι φυτοτοξικό όταν εφαρμόζεται στις καλλιέργειες για τις οποίες είναι εγκεκριμένο, και σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα του, για τις ελληνικές εδαφοκλιματικές συνθήκες.

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό:
1.Φακελάκια 25γρ., 50γρ., 100γρ., 150γρ, 250γρ., 300γρ, 500γρ HDPE ή PET.
2.Φιαλίδια 25 γρ., 30γρ, 50γρ. HDPE ή PET.
3.Φιάλες 50γρ., 100γρ., 125γρ., 200γρ., 250γρ., 500γρ. HDPE ή PET.
4.Δοχεία (canister) 1χλγρ. HDPE ή PET.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση σύμφωνα με τον Κανονισμό 1107/2009
Λήξη έγκρισης: 30/06/2017

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09